Uniek ! Tradiro en Fysiotherapie4u bieden Corona sneltest aan

Uitzendburo Tradiro is het eerste Westlandse uitzendbureau die al haar nieuwe werknemers op COVID-19 laat testen. Ook hebben zij hun kantoorpersoneel en uitzendkrachten met klachten de kans gegeven om zich te laten testen.

Michael Mostert, Directeur van Tradiro: “Het aantal Corona besmettingen neemt landelijk snel toe. De overheid legt de verantwoordelijkheid bij de burgers en bedrijven neer. De GGD ’s kunnen zoals inmiddels bekend de enorme toestroom van het aantal mensen die op COVID-19 getest moeten worden, niet aan. Al snel merkten wij dat er moeilijk afspraken gemaakt konden worden. Verder moeten wij iedere keer hetzelfde verhaal aan hen uitleggen.” aldus Mostert.

“De GGD wil namelijk dat de uitzendkracht zelf belt of in ieder geval in de buurt van de telefoon moet zijn om akkoord te geven. Dat is voor ons haast onmogelijk om te realiseren, omdat onze medewerkers zich niet goed voelen, thuis in quarantaine zitten en/of de Nederlandse of Engelse taal (nog) niet beheersen. De testlocaties liggen vaak ook niet in de buurt en het duurde ook nog eens 5-6 dagen vanaf het moment van het maken van een afspraak tot de testuitslag. Mensen gingen hierdoor niet altijd uit zichzelf in quarantaine en waren een gevaar voor anderen. Dit moest sneller en beter kunnen! Omdat wij een groot verantwoordelijkheidsgevoel voor al onze werknemers en een instroom van minimaal 25 nieuwe medewerkers per week hebben, wisten wij dat wij hierin zelf de lead moesten nemen en zelf een oplossing moesten vinden.” stelt hij.

“Wij willen de veiligheid van alle werknemers zo goed als mogelijk waarborgen. Dit gaat voor een grote werkgever zoals Tradiro verder dan alleen op de werkvloer. Wij willen onze werknemers ook zo veilig als mogelijk blijven vervoeren en in onze woningen laten verblijven. Je mag immers van jouw werkgever verwachten dat deze er voor jou is.”

Na het aanschaffen van duizenden snel-tests waarbij men binnen een uur de uitslag gemaild krijgt, zijn wij op zoek gegaan naar een geregistreerde verpleegkundige die deze ook op de juiste manier kan uitvoeren. Doordat ik zelf regelmatig Fysiotherapie4u bezoek, was een samenwerking snel beklonken. Fysiotherapeut Rob van der Gaag uitte zijn zorgen en wilde graag iets doen voor de regio, want ook hij merkte dat veel van zijn patiënten enorm bezorgd zijn over de uitbereiding van dit virus. Ook blijven veel ouderen weg.

Inmiddels is ons afspraaknummer +31 06 28 98 39 35 algemeen bekend en loopt het nummer storm met allerlei mensen die zich willen laten testen. Wij willen iedereen helpen en bieden daarom de COVID-19 en de anti-stoffen test slechts voor € 45,00 incl. BTW per test aan. Inmiddels is het niet enkel een Tradiro testpunt meer. Echter blijft er voor de medewerkers van Tradiro altijd een plekje vrij en blijft er dagelijks getest worden.

Foto: Mischa Keemink


Het laatste nieuws:

Avatar foto

Mischa Keemink

WaterwegSport.nl - info@waterwegsport.nl