SCHIEDAM – Damvereniging van Stigt Thans richtte tijdens de zesde ronde van de nationale damcompetitie een waar bloedbad aan. Zeven en werden gewonnen met een ongekende score van 16-4. Voor de stand in de competitie had het een beperkt effect. Gestegen werd van de vierde naar de derde plaats, omdat concurrent Wageningen naar verwachting kopje onderging tegen Huissen.

SNA trad naast het eerste bord Alexander Schwarzman aan met een reeks jonge spelers. Eén grootmeester is in deze klasse wat weinig. De tactiek negen remises aan de lagere borden en een overwinning van Schwarzman liep ditmaal niet helemaal zoals bedoeld. De eerste Schiedammer, die er doorheen brak was aspiranten jeugdwereldkampioen Jitse Slump.

Daarna volgde Raimonds Vipulis, die uit het niets een meervoudige combinatie te voorschijn toverde. Eerst gingen er vijf stukken vanaf, daarna drie naar dam. Best imponerend. Jeroen Kos boekte zijn eerste overwinning. Hij stond erg goed, maar de vlotte opgave van de tegenstander kwam toch als een verrassing.

Frits Luteijn stond de hele  goed. Maar het was niet helemaal duidelijk of het genoeg was. In een subtiel eindspelletje werden beide punten veilig gesteld. Iedereen kwam daarna vragen of hij wel eerlijk aan de punten was gekomen. In de eindfase van de wedstrijd kwamen er nog drie overwinningen bij. De drie grootmeesters Rob Clerc, Anton van Berkel en Ron Heusdens smaakten het zoet van de overwinning. Voor Anton van Berkel was dat inmiddels de vijfde overwinning. Hij staat daarmee op de vierde plaats van de topscorerslijst.

Kijk voor de resultaten van het tweede team op de site van de damvereniging.

(tekst Frits Luteijn)

Avatar foto

DoorMischa Keemink

WaterwegSport.nl - info@waterwegsport.nl

Geef een reactie