Vanaf de zijlijn: Sparta overklast MVV

Er is een tijd geweest dat Sparta Rotterdam al zijn thuiswedstrijden in een seizoenshelft verloor. Daarom is het voor alle Sparta supporters ook zo fijn dat voorafgaand aan de wedstrijd tegen MVV alle acht de thuiswedstrijden gewonnen waren. Sparta heeft in eigen huis nog geen punt verspeeld. Het kasteel is weer een ouderwetse vesting geworden waar tegenstanders met knikkende knieën naartoe komen en met de staart tussen de benen weer weg gaan.

In de wedstrijd tegen MVV was dit in de beginfase echter niet te zien. Sparta kwam dan wel binnen een minuut op 1-0, maar dat is met de huidige selectie eerder regel dan uitzondering. Na de vroege goal kwam MVV steeds beter in het spel en begon de ploeg aardig te combineren wat echter niet tot grote kansen leidde.

Pas in de tweede helft kwam Sparta iets beter in de wedstrijd, maar werd ruw verstoord door een actie van MVV-supporters. Uit protest tegen TV zender FOX Sports besloten de MVV-supporters een rookbom af te steken in het uitvak, waardoor het spel uiteindelijk niet meer te volgen was en de scheidsrechter besloot de wedstrijd tijdelijk te staken. Actie voeren mag en is goed, maar de manier waarop de MVV supporters dit deden was zacht uitgedrukt ‘niet netjes’.

Gelukkig kregen diezelfde supporters meteen na het rookincident de deksel op de neus. Vanuit het rookgordijn startte Sparta een verassingsoffensief en liet het MVV niet meer in de wedstrijd komen. Dit leidde tot een serie van vijf doelpunten waarvan de ene nog mooier dan de andere was. De Sparta supporters worden tegenwoordig verwend.

Dit was ook te merken aan de aanhang die tegen MVV bestond uit een kleine 8000 man. Aangevoerd door de Spangenaren in het hoekvak begonnen steeds meer lieden mee te zingen en kreeg het kasteel zijn ouderwetse sfeer en glorie terug. Het stadion kolkte weer en dat is iets wat seizoenen lang niet meer gebeurd is.

Sparta straalt weer positiviteit uit. Steeds meer supporters komen voor hun plezier een avondje kijken en Sparta mag als trotse koploper beginnen aan het trainingskamp in Portugal. Een heerlijke manier om het jaar af te sluiten. Hopelijk wordt 2016 een voorspoedig en sportief jaar.

Avatar foto

Leon van Voorst

WaterwegSport.nl - info@waterwegsport.nl

Geef een reactie