VDL hengelt assistent-bondscoach van Afghanistan binnen

Op verschillende vlakken is de technische commissie van VDL bezig geweest om de plannen voor de selectie voor het nieuwe seizoen in orde te maken.

Allereerst blijft de trainersstaf in tact, waarbij Dennis de Vette als vaste assistent doorschuift naast hoofdtrainer Henk Salari. Hans Luttikhuis, teammanager, zal het stokje overdragen aan Martin Pleijsier, die dit seizoen actief was bij het tweede elftal.

Daarnaast was het zaak om ook jeugdige talenten de ruimte te geven binnen de hoofdmacht. Dit seizoen hebben Chris van Eijk, Tony Vierhout, Ryan de Roo, Marco v.d. Meeberg en Richie Victor al laten zien onmisbaar te zijn voor de club. ”We zijn blij dat deze jongens wekelijks te zien zijn in het blauw-wit, zij zijn in onze ogen de toekomst van ons eerste elftal,” aldus de technische commissie.

Met de ervaring van Kees Ketting, Mustafa Kaya, Melvin Louwen en Michael Reijgersberg heeft de club nu een juiste mix tussen jong en oud. De selectie bestaat immers voor tachtig procent uit spelers onder de 25 jaar. Mooi is dat het overgrote deel van de eigen jeugd afkomstig is. Het DNA van de club zit hiermee ook verweven in het eerste elftal (opleiden eigen jeugd). Het huidige derde elftal zal komend seizoen als tweede elftal gaan acteren. Ook in dit elftal zitten veel zelf opgeleide spelers.

VOLTREFFER VOOR VDL MET LAATSTE VERSTERKING
Bijzonder verheugd is de club met de laatste versterking voor het nieuwe seizoen. Shabir Isoufi, 28 jaar, komt komend seizoen uit voor onze blauw-witte hoofdmacht. De middenvelder speelde in het verleden voor Feyenoord, FC Dordrecht, Telstar, ASWH en komt nu over van SC Feyenoord.

Het sportieve plaatje en de mogelijkheden bij VDL kwamen overeen met de ambitie van Isoufi als voetbaltrainer. Hij is naast jeugdtrainer in de jeugdopleiding van Feyenoord ook assistent-bondscoach van Afghanistan. VDL maakte al eerder bekend dat Stef den Engelsman en Rodney Remmerswaal de selectie komen versterken.

STAF VDL 1:
Hoofdtrainer: Henk Salari
Assistent-trainer: Dennis de Vette
Teammanagers: Martin Pleijsier en Jan Bekker
Verzorger: Henny Brinkman
Grensrechter: Peet Quak (invaller Kevin Mallie)
Keeperstrainer: Arno v.d. Woestijne

Foto: Mischa Keemink


Het laatste nieuws:

Avatar foto

Mischa Keemink

WaterwegSport.nl - info@waterwegsport.nl