VDL Maassluis staat op en wint ruim in Duindorp

Den Haag -VDL heeft in 3B uitstekende zaken gedaan door SV Duindorp in De Haag met 2-5 te verslaan. Henk Salari, De coach van de Maassluizers maakte zijn spelers afgelopen week duidelijk dat hij meer karakter wilde zien. Dat Salari de goede snaar wist te raken bij zijn selectie is inmiddels wel duidelijk. In Duindorp – het 6 eeuwen oude kustdorpje aan de rand van Scheveningen – stonden de echte mannen weer op.

Zelfs de afwezigheid van John Bekker (laatste week vakantie in Azië), Mustafa Kaya (familie-omstandigheden) en Mitchel (blessure) werd goed gecompenseerd. Daarbij was onze sterke doelman Kemal Fakali zo dapper om met een knieblessure onder de lat plaats te nemen. In de slotfase verging hij van de pijn, maar Kemal maakte de 93 minuten vol. Ook dát is karakter, hè.

Via Kees Ketting, 3 x Rodney Remmerswaal en 1 x Roly kwamen de 5 doelpunten tot stand. ,,En daar zaten echt een paar perfect uitgevoerde aanvallen en afrondingen bij’’, analyseerde Henk Salari.

VDL speelde op een zwaar veld en had te maken met een stormachtige wind tegen in de eerste helft. Duindorp versloeg een week eerder nog koploper Kranenburg met 3-2 en was dus zeker geen verkeerde ploeg. Salari gaf een compliment aan de thuisclub. ,,Een stel sportieve gasten, dat mag ook wel eens worden gezegd. De trainer van Duindorp is ook een sympathieke kerel en dan werkt dat door naar een team.’’

In dit geval kan Salari ook zeggen dat zijn eigen karakter ook doorwerkt naar zijn mannen. Achterin leidde Kevin vd Kraan de defensie, waarin Michael Rijgersberg het luchtafweer geschut vormde en Marco vd Meeberg zich als een pitbull vastbeet in zijn tegenstander.

Onze spits Roly Oliveira speelde voor zijn gevoel een hele middag het spel ‘zwaan kleef aan’, want hij had meer lijf-aan-lijfgevechten dan een Japanse sumoworstelaar. Maar hij won ze nagenoeg allemaal en had een belangrijke rol in de aanval. Kick Kerklaan schuwde ook het pittige werk niet en Shairon Pikeri viel na rust met veel energie in.

Een speciale vermelding voor Arno vd Woestijne, die deze middag waarschijnlijk de oudste reservekeeper was in het amateurvoetbal. Klasse dat deze man zich bereid verklaard om op de bank plaats te nemen op het moment dat we een kleine keeperscrisis hebben.

Na afloop wilden de spelers een polonaise lopen in de kleedkamer, maar dat gaat niet makkelijk in een ruimte van 3 x 3 meter… Er paste gelukkig wel een kratje bier in die kleedkamer. Geen kritiek op de vereniging Duindorp, het is een ouderwets gezellige club waar de sfeer in de kantine met een discotheek en dj uitstekend was en iedereen het hart op de tong heeft.

Dat de scheidsrechter het duel voor rust nog even staakte, was alleen omdat hun vrolijkste supporter – een Galatasaray-fan met een oer Haags accent en een medaille van zijn zoons kampioensteam om de nek – diezelfde scheids ‘oetlul’ had genoemd. Daar konden wij dan ook wel weer om lachen.

Bron: VDL Maassluis
Foto: Mischa Keemink

 


Het laatste nieuws:

Deel dit bericht: <br>Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on Facebook
Facebook
0Pin on Pinterest
Pinterest
0Email this to someone
email
Mischa Keemink

Mischa Keemink

WaterwegSport.nl - info@waterwegsport.nl