Voor beide ploegen stond de wedstrijd van vandaag in het teken van punten pakken. Het VDL van trainer Henk Salari, afgelopen seizoen gedegradeerd uit de 2e klasse, stond teleurstellend met drie punten uit vier wedstrijden slechts twee punten boven de nummer laatst.
Bij het HBSS van Toon Wolters waren er nog een aantal afwezigen waaronder spits Junior Albertus. Bij VDL kon Kees Ketting daarentegen weer meedoen.
Het begin van de wedstrijd leverde voor beide ploegen direct al aardige kansen  op. Rodney Remmerswaal van VDL schoot net naast en aan de andere kant had Roy van Zon een prima aanname na een actie van Ruchen Pieternella maar zijn schot verdween net naast het doel.
Daarna had VDL wel wat meer balbezit maar HBSS kwam niet in de problemen. Remmerswaal schoot weliswaar een bal van dichtbij over maar aan de andere kant  werd een knappe kopbal van Roy van Zon afgekeurd vanwege buitenspel. Keeper Kemal Fakili moest zelfs daarna nog een schot, na een goede passeeractie, van Rachid Bouali met zijn voet tot corner verwerken.
Toch ging het in de laatste vier minuten van de eerste helft nog mis voor HBSS.
Keeper Devin de Heij  redde eerst twee keer prima waaronder een keer op een schot van Kevin van den Kraan van dichtbij maar moest zich vlak voor rust gewonnen geven. Een actie van Roland Olivieira belandde via de kluts in het net van de Schiedammers.  Zo werd de rust bereikt met de 0-1 stand op het scorebord.
Vlak na rust ging Olivieira in een duel met Levi Spencer binnen het stafschop gebied tegen de grond. De scheidsrechter zag er geen strafschop in. Daar ontsnapte HBSS maar het was wel het startsein voor de oranjehemden om meer druk richting het doel van de Maassluizenaren te zetten. Een bekeken effectbal van Naigy Klepke ging net over de kruising, gevolgd door zowel een schot van Molendijk als Pieternella naast het doel van VDL. HBSS gaf wel steeds meer ruimte weg in de jacht op de gelijkmaker. Dat leverde een schot op de paal van Ketting en een geplaatst schot net naast vanuit een vrije trap door de ingevallen Kick Kerklaan voor VDL op.
Een kwartier voor tijd stuurde de gedreven spelende Gento Brokling op rechts Molendijk weg. Zijn voorzet belandde bij Klepke. De aanvallende middenvelder schoot op de snel uitkomende keeper Fakili die daardoor als winnaar uit de strijd kwam. Klepke liep bij de scrimmage wel een blessure op maar kon de wedstrijd, niet helemaal fit, alsnog vervolgen.
HBSS gooide alles op alles door met nog meer man richting vijandelijk doel waarbij zelfs de prima spelende laatste man Spencer af en toe mee naar voren ging. Toen Kerklaan vlak voor tijd een bal breed op Remmerswaal legde leek de wedstrijd beslist te worden. Keeper De Hey hield HBSS echter met een redding in de wedstrijd en daarna nog eens na een slap schot van Said Ait Rian.
In de laatste minuut kwam er nog vanaf de middellijn een vrije trap voor HBSS, genomen door Klepke. De bal werd echter, doordat hij bij het ontvangen van de bal in de zon keek, door linkspoot Pieternella vier meter voor de doellijn gemist .
Nog geen minuut later floot de scheidsrechter voor het einde van de wedstrijd en kreeg HBSS niet het minimaal verdiende punt.

Trainer Toon Wolters: “ik heb echt het gevoel dat we vooruit gaan. We krijgen vandaag te weinig, maar we moeten op deze weg door gaan, dan komt het goed.”