Veldwijk helpt Sparta aan moeizame zege op MVV

ROTTERDAM – Sparta heeft in de keukenkampioen divisie de koppositie veroverd. De Spangenaren hadden het zeker niet gemakkelijk in Maastricht, maar dankzij Veldwijk namen de Rotterdammers de drie punten mee naar het Kasteel.

Sparta begon goed aan het duel in Maastricht. De ploeg van Henk Fräser zette vroeg druk op de verdediging van MVV, wat leidde tot een aantal goede kansen voor de Rotterdammers. Al na vier minuten lag de bal dan ook al in het doel van de thuisploeg. Verhaar legde een corner panklaar op het hoofd van Veldwijk, die prima binnenkopte. Een recept dat tegen Telstar ook al goed bleek voor twee doelpunten. Sparta domineerde 25 minuten lang, maar zag daarna Rayhi uitvallen met een hamstring blessure. Dit deed het spelbeeld volledig kantelen. Elke tweede bal was in het restant van de eerste helft voor MVV, dat op wonderbaarlijke wijze niet op gelijke hoogte kwam. Zeker zes maal hoefde de bal in de Spartaanse doelmond alleen nog binnen te worden gelopen, maar de thuisploeg vergat dat.

Sparta kwam met vrij veel fortuin met een voorsprong uit de kleedkamer en kreeg in de tweede helft weer iets meer vat op het duel. Toch bleef het uitkijken voor de ploeg van Fräser, met name wanneer MVV over de linkerflank de aanval zocht. Uiteindelijk zorgde het inbrengen van El Kachati en Dervisoglu voor Spartaanse opluchting. Die laatste was via een combinatie met Veldwijk zelf al dicht bij een doelpunt, maar bracht iets later de spits in stelling die via de paal voor het tweede Spartaanse doelpunt zorgde. Sparta had in de slotfase nog verder uit kunnen lopen, maar had het vizier net niet genoeg op scherp staan.

Dankzij de overwinning is Sparta koploper in de keukenkampioendivisie. De Rood-Witten met hebben met 27 punten een punt meer dan FC Twente en Go Ahead Eagles, maar de Deventenaren hebben nog een wedstrijd tegoed.


Het laatste nieuws:

Deel dit bericht: <br>Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on Facebook
Facebook
0Pin on Pinterest
Pinterest
0Email this to someone
email

Leon van Voorst

WaterwegSport.nl - info@waterwegsport.nl