Verzwakt Jong Sparta verliest nipt bij koploper Katwijk

KATWIJK – Jong Sparta is er niet in geslaagd om op bezoek bij de waarschijnlijke kampioen van de tweede divisie te stunten. De ploeg, spelend zonder zes vaste basisklanten in verband met de nacompetitieduels van de A-selectie van Sparta, had recht op een punt, maar zag Katwijk er uiteindelijk toch met de zege vandoor gaan.

In de eerste helft was duidelijk dat jonge Rotterdammers aan elkaar moesten wennen. Katwijk overrompelde de Spartanen en stond dan ook al snel met 1-0 voor door een penalty van Susan. Ache had Jong Sparta daarvoor wel al op 0-1 moeten brengen, maar hij verzuimde een open kans af te ronden. Een uitblinkende Boukhari zorgde vrij snel na de achterstand voor de gelijkmaker, na een vlijmscherp uitgevoerde counter. 1-1 Bleek tevens de ruststand.

In de Tweede helft voetbalde Jong Sparta het schroom van zich af en kreeg de ploeg van Frank van Kempen meer kansen dan in de eerste helft. Het was echter uitkijken voor de fysiek spelende Katwijkers, die met snelle flankspelers een aantal maal gevaarlijk werden. Dit leverde uiteindelijk ook de 1-2 op, na slecht verdedigen van de Spartaanse verdediging. Jong Sparta drong nog aan, maar wist uiteindelijk niets meer aan de achterstand te doen en verloor daardoor nipt.


Het laatste nieuws:

Avatar foto

Leon van Voorst

WaterwegSport.nl - info@waterwegsport.nl