Vlaardingen – De zaterdagvoetballers van VFC mogen zich minimaal een jaar lang de kampoen van de VFC kantine noemen. De ploeg van oefenmeester Bas van Loenen won de broederstrijd van de zondag kwekkers in het kader van de halve finale van het Vlaardings kampioenschap met 4-2. Door de winst staat de kersverse zaterdag derdeklasser op 22 juni op het terrein van CWO in de finale tegen DVO’32, dat in de halve eindstrijd afrekende met CWO.

Na een pover eerste helft was, met nog een half uur te spelen, Nino Netten die, namens de zaterdagtak een afgemeten voorzet op Silvano Kouwenberg gaf waarna deze knap kon inkoppen en zo voor de 0-1 voorsprong zorgde. Echter nog geen halve minuut later was het via Collin Huis in’t Veld weer gelijk.
Toen Aaron de Bruin vervolgens via de strafschopstip en Joep Pranger via een mooi geplaatst schot de zaterdag VFC ‘ers op 1-3 hadden gebracht leek de wedstrijd gespeeld maar wederom Collin Huis in’t Veld maakte er weer een wedstrijd van. Uiteindelijk was het goalgetter Nino Netten die de zaterdagafdeling van VFC naar een historische finale plaats schoot.