Vlaardingen – De zondagvoetballers van VFC hebben de 5-0 zeperd, van afgelopen week tegen TOGB, met een prima thuisoverwinning op de studenten van Antibarbari weggespoeld.

De Vlaardingers  kwamen bijzonder goed uit de startblokken. In de 4e minuut schoot Roy van de Graaf de 1-0 binnen schoot. Amper 4 minuten later stond de 2-0 van Mark van der Slot al op het scorebord.
Toen Antibarbari na de vliegende start van VFC een beetje van de schrik bekomen was, werden ze ook enigszins gevaarlijk. In de 16e minuut moest keeper Ketting tot tweemaal toe handelend optreden en dat deed hij bekwaam. Enkele minuten later moest er zelfs een bal van de lijn gehaald worden.
Antibarbari had een optisch overwicht, maar als Colin Huis in ’t Veld de 3-0 had binnen geschoten, zou de strijd gestreden zijn. De keeper was kansloos, maar een verdediger kon de bal nog wegwerken. In de 31e minuut werd een kopbal over de VFC keeper het doel in gewerkt: 2-1.

Na rust een VFC dat de voorsprong op een agressieve manier verdedigde. Eigenlijk werd het nooit echt gevaarlijk. Bij de sporadische uitvallen hadden Michael Shu en de ingevallen Jasper Jongejan de 3-1 op hun schoen, maar verdedigers en keeper stonden helaas een doelpunt in de weg. De eerste drie punten voor de kwekkers zaten in de knip.