Vierde Divisie A: Eerste competitiezege voor Zwaluwen Vl


VLAARDINGEN – In de zaterdag Vierde Divisie A heeft Zwaluwen Vl de eerste competitiezege van 2022-2023 geboekt. De formatie van trainer Henk de Zeeuw wonnen met een minimaal verschil bij Nieuwenhoorn: 0-1.

In de uitwedstrijd bij Nieuwenhoorn was Zwaluwen Vl het eerste bedrijf heer en meester. Vooral via de vleugels waren de bezoekers continu gevaarlijk. Arslan kreeg de eerste echte kans, maar de goalie van de thuisploeg bleek een sta-in-de-weg. Via een ingestudeerde corner kon Adams uiteindelijk de 0-1 tegen de touwen schieten, maar de arbiter vond dat er een overtreding vooraf werd gemaakt. Deze goal ging dus niet door. Uiteindelijk wist Pisas de ban nog voor rust te breken. Hij werd diep gestuurd door Mazlum en schoot het leer naderhand via een lob tegen de touwen: 0-1. Na de theepauze was Zwaluwen Vl minder sterk in balbezit en van het dynamische spel was niets meer over. De thuisploeg kreeg voor het eerst een mogelijkheid, maar de kopbal ging naast. Zwaluwen was weer bij de les en zag Galong een kans op de tweede treffer missen. Die zelfde Galing moest later inrukken vanwege een rode kaart. Hierdoor leek de spanning terug in de wedstrijd te komen, maar het tegendeel bleek waar: Triep en Jongste kregen nog kansen op de 0-2, maar het vizier stond niet op scherp.
Door de zege is Zwaluwen opgeklommen naar plek negen met vijf punten uit vier duels. Volgend weekend wacht het treffen met ODIN.
(foto Zwaluwen Vl/PR)
Avatar foto

Michael de Vogel

WaterwegSport.nl - info@waterwegsport.nl