VLAARDINGEN – In de nieuwe Vierde Divisie A heeft Zwaluwen Vl zaterdag een valse start beleefd van het nieuwe seizoen. De formatie van trainer Henk de Zeeuw ging met 2-1 onderuit bij Achilles Veen. Daarmee kregen de Vlaardingers te weinig op basis van het spelbeeld.

Deze wedstrijd liet maar weer eens zien hoe oneerlijk voetbal af en toe kan zijn. waluwen startte furieus, stapelde kans op kans en Achilles Veen dreigde overlopen te worden. Binnen zeven minuten opende Ukbe Arslan zijn rekening voor dit seizoen met de openingstreffer: 0-1. Binnen het kwartier kreeg hij nog twee goede kansen, maar faalde in de afwerking. Bij één van de spaarzame momenten van de thuisploeg werd er direct een strafschop gegeven door de arbiter vanwege vermeend hands van Stefano Goncalves. De pingel ging er uiteindelijk in: 1-1. Ook de tweede kans leverde een treffer op voor de thuisploeg: 2-1. Etson Galong kon voor rust nog voor de gelijkmaker zorgen, maar faalde bij de afronding.
Na de theepauze startte Zwaluwen slap en speelde het in een te laag tempo. Maar de thuisploeg zette niet aan en zakte massaal terug. Zwaluwen Vl wilde graag, maar vooral in de eindfase ontbrak de laatste pass op maat. Wel probeerde Zwaluwen voldoende, maar kreeg het de bal er niet meer in. Volgend weekend komt Goes op bezoek in Vlaardingen.
(Foto: Annemiek Brandsma (elftalleider Zwaluwen Vl))
Avatar foto

DoorMichael de Vogel

WaterwegSport.nl - info@waterwegsport.nl