ROTTERDAM – In de vierde speelronde van de Eredivisie heeft Sparta Rotterdam zaterdag de eerste competitiezege geboekt. In Deventer werd met 0-1 gewonnen van GO Ahead Eagles. Aanvaller Lauritsen werd matchwinner met de enige treffer van de middag.

Eagles startte sterk en kreeg via Adaknye de eerste kans van de wedstrijd, maar Sparta-goalie Olij redde bekwaam. Daarna was het Sparta dat de klok sloeg en geregeld gevaarlijk werd via afstandsschoten van Namli en Lauritsen. Een treffer leverde dat nog niet op. Tot laatstgenoemde in de 18e minuut een gekraakt schot van Kitolano promoveerde tot doelpunt: 0-1. Tot aan de rust golfde het nog op en neer, maar gescoord werd er niet. Na de theepauze zette dat wedstrijdbeeld voort. Olij kwam meermaals sterker uit de strijd met Eagles-aanvaller Lindberg. Aan de overkant was Lauritsen dichtbij een tweede goal. In het laatste half uur kwam Eagles met tien man te staan door een rode kaart voor Fernandes. In de slotfase volgde er nog een Deventer eindsprint, maar dit leverde niets op voor de thuisploeg.

Zodoende bleek de eerste competitiezege voor de Kasteelheren een feit. In speelronde vijf treft Sparta volgend weekend FC Volendam op het Kasteel.

Avatar foto

DoorMichael de Vogel

WaterwegSport.nl - info@waterwegsport.nl