Vincent van den Berg keert terug als speler hoofdmacht Excelsior Maassluis

Vijf maanden na zijn laatste officiële wedstrijd voor Excelsior Maassluis zal Vincent van den Berg per direct zijn comeback maken als speler van de hoofdmacht. De 33-jarige aanvaller is inmiddels speelgerechtigd verklaard door de KNVB.

Aanvankelijk had Van den Berg de keuze gemaakt om afgelopen zomer een punt achter zijn imposante voetballoopbaan te zetten en toe te treden als één van de assistent-trainers van het eerste elftal. Daar komt de inwoner van Maassluis nu op terug. ‘Ondanks dat ik honderd procent achter mijn beslissing stond en het trainerschap heel erg leuk vind, ben ik het spelletje als voetballer zo gaan missen dat ik terug ben gekomen op mijn eerder gemaakte beslissing’, zegt Van den Berg.

AMSTERDAM, 20 -1-2022, Johan Cruijff ArenA, Eredivisie season 2021/2022 cup, beker, Ajax – Excelsior Maassluis, Excelsior Maassluis player Vincent van den Berg

‘Ik ben vanaf jongs af aan opgeleid om te voetballen en wil de tijd dat ik nog op niveau kan voetballen optimaal benutten. Als het fysiek niet meer gaat dan kan je dat accepteren, maar afgelopen seizoen had ik niet het gevoel dat ik het fysiek niet meer aankon. Vandaar dat ik de wens bij de club heb neergelegd om weer als speler aan te sluiten bij de selectie. Ik ben zeer blij dat dit positief is ontvangen en dat ik vanaf heden weer speelgerechtigd ben. De bedoeling is om zo snel mogelijk wedstrijdfit te worden, zonder daarin te overdrijven. Alle wedstrijden die ik voor de winterstop kan meepakken zijn meegenomen.’

Foto: Mischa Keemink


Het laatste nieuws:

Avatar foto

Mischa Keemink

WaterwegSport.nl - info@waterwegsport.nl