Vlaardingse judoka’s naar Special Olympics World Games 2019 in Abu Dhabi

Op zaterdag 9 februari presenteerden de Vlaardingse judoka’s Amy Heinsman, Rosita Ruigrok, Daan Perdijk, Nick Steenhoek en Bart Knoester en hun coaches Daniëlle Poot en Rob Hoogenijk van S&F Tino Hoogenijk en de rest van Special Olympics Team NL zich voor het eerst aan het publiek. Na maandenlange voorbereidingen en trainingen zijn de 65 sporters met een verstandelijke beperking klaar voor de Special Olympics World Games 2019 in Abu Dhabi, ’s werelds grootste sportevenement in 2019.

 Team NL stapt op 7 maart op het Etihad Airways vliegtuig naar Abu Dhabi, waarna vele levens zullen veranderen en de sporters boven zichzelf uit zullen stijgen wat betreft sportprestaties maar vooral ook zelfstandigheid en zelfredzaamheid.

Van 14 maart t/m 21 maart strijden in totaal 7.000 sporters met een verstandelijke beperking uit meer dan 170 landen tegen elkaar tijdens de Special Olympics World Games 2019 in Abu Dhabi. De 65 sporters en 23 coaches van Team NL zullen in Abu Dhabi actief zijn in 13 takken van sport: atletiek, bowlen, golf, gymnastiek, handbal, inline-skaten, judo, paardrijden, tennis, voetbal, wielrennen, zeilen, zwemmen en open water zwemmen.

Zoals aangegeven hebben de sporters zich afgelopen zaterdag gepresenteerd aan het publiek in de nieuwe kleding van Craft waarin zij topprestaties gaan leveren. De sporters kregen een mediatraining van Nelli Cooman, voormalig Nederlands atlete én al jarenlang ambassadeur van Special Olympics Nederland. Ook was Toine van Pepestraten, eveneens al jarenlang ambassadeur van de Special Olympics, aanwezig.

Op zaterdag 16 februari 2019 wordt er voor de judoka’s van Team NL in de Blois van Treslongstraat 151 in Vlaardingen een ‘uitzwaaitraining’ gegeven. Niemand minder dan Anicka van Embden, bronzen medaillewinnares van de Olympische Spelen in Rio de Janeiro zal deze training gaan verzorgen.

Vanaf 11.30 zal de training gaan starten. Een mooi moment om kennis te maken met de toekomstige Special Olympiërs en hun coaches.

Foto: Ruud Ham

 


Het laatste nieuws:

Deel dit bericht: <br>Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on Facebook
Facebook
0Pin on Pinterest
Pinterest
0Email this to someone
email
Mischa Keemink

Mischa Keemink

WaterwegSport.nl - info@waterwegsport.nl