Vluggertje cricketers Excelsior’20 tegen Dosti

Dosti was niet meer dan een lekker hapje voor cricketend Excelsior’20. Na ruim 3 uur fielden werden de Amsterdammer voor 109 runs naar de kant verwezen. Aan bat was Roel Verhagen de grote animator met een ultrasnelle 49 runs. Ruim voor 4 uur hadden de landskampioenen de 4 punten snel op het droge.

Op het eigen sportpark Drieburg koos Dosti na tosswinst voor batten. Excelsior’20 dus het veld in onder warme omstandiheden en zonder captain Tom Heggelman en Tim Etman. De thuisploeg bakte er heel weinig van en invaller-captain Joost Kroesen constateerde rechtuit dat Dosti wel heel slecht was. De openers Rahil Ahmed (22) en Manesh Hans (20 waren topscorer, dat zegt genoeg. Toch hield Dosti de tegenstander een dikke 45 overs in het midden. Het totaal van 109 runs was gezien het aantal extra’s nog te veel. Over de Schiedamse bowlers niets dan goed met Klaas Roelfsema (2-15 in 10), Niels Etman (2-23 in 6.5), Tristan Stubbs (2-20 in 10) en Remco van Bochove (2-14 in 6).Waar opener Roel Verhagen zijn slagenarsenaal etaleerde was mede-opener Luuk Kroesen weer snel terug in de ligstoel met een zielige duck. Op een run van zijn halve century ging de stijlvolle lefthander alsnog met 49 runs( 3×6) naar de kant. Lorenzo Ingram (30 not out) en Tristan Stubbs (12 runs, 3 ballen en 3×4) tikten de winst binnen na14.4 overs en een totaal van 113 voor het verlies van 2 wickets. De play-offs blijven binnen handbereik en de Thurledeploeg heeft het verloop in eigen hand. Het helpt natuurlijk niet mee dan publiekslieveling Tristan Stubbs het komende weekend voor het laatst zal optreden. Hij moet zich in Zuid-Afrika voor Pre Season wedstrijden melden. Een enorme aderlating, zachtjes gezegd.
,,Een klinische overwinning,” stelde Joost Kroesen vast, ,,met goed bowlen een een geweldige innings van Roel.”
Zaterdagmiddag speelt Excelsior’20 voor de T20-competitie om 3 uur thuis tegen VRA. De dag erna staat het cruciale treffen tegen HBS voor de competitie in Schiedam op de rol.
Door: Ton de Leede

Het laatste nieuws:

Avatar foto

Mischa Keemink

WaterwegSport.nl - info@waterwegsport.nl