Volleybal: Voltena te sterk voor ARBO Rotterdam FAST

Sint Anthonis –  Het team van ARBO Rotterdam FAST is de tweede helft van de competitie begonnen zoals het de eerste helft begon: met een 1-3 verliespartij tegen Voltena. In de eerste twee sets keek de Limburgs-Brabantse ploeg al vroeg tegen een grote achterstand aan en wist de kloof met Voltena in beide sets niet te dichten. Tijdens de derde en de vierde set toonde ARBO-Rotterdam FAST veerkracht en gaf het de ploeg uit Werkendam stevig tegenspel. Daardoor werd de derde set een prooi voor de thuisploeg. De vierde set ging echter weer naar Voltena waardoor de eindstand op 1-3 werd bepaald. ARBO Rotterdam speelde opnieuw beter dan de afgelopen weken, maar de ploeg blijft nog steeds zonder wedstrijdpunten.

 

Wedstrijd

De meiden van ARBO Rotterdam FAST trainden de afgelopen week uitstekend en ook de sfeer binnen de ploeg laat niets te wensen over. Maar steeds als het eerste fluitsignaal van een wedstrijd klinkt, sluipt er onzekerheid in de ploeg en maakt de ploeg onnodige fouten. Dat resulteert vaak in een grote achterstand al aan het begin van een set. Dat was ook in de wedstrijd tegen Voltena het geval. Voordat er sprake was geweest van serieus spel, stond er in de eerste set al een stand van 4-15 op de borden. De thuisploeg vocht zich terug in de wedstrijd, kwam nog tot 18-24, maar moest de winst met 21-25 aan Voltena laten.

 

Ook in de tweede set maakte ARBO Rotterdam FAST een valse start. Mede door vele foute services stond er al snel een stand van 4-12 op de borden. Op eredivisieniveau is het doorgaans onmogelijk om dit soort verschillen weg te poetsen. En dat bleek ook nu het geval. Het team uit Werkendam bleef ook in de tweede helft van de tweede set degelijk spelen en maakte nagenoeg geen onnodige fouten. Toch wist ARBO Rotterdam FAST na hard werken nog terug te komen tot 15-18, maar de winst ging uiteindelijk toch naar Voltena: 20-25.

 

De derde set ging lange tijd gelijk op. Dat was al winst. ARBO Rotterdam FAST hoefde geen gat te dichten en putte tijdens de big points zelfvertrouwen uit een goede servicereeks van Eline Peeters. De set ging met 25-19 naar de thuisploeg die eindelijk weer eens een set naar zich toe wist te trekken. Ook in de vierde set ging de strijd lange tijd gelijk op. Toen het aan het eind van de set spannend werd, ging ARBO Rotterdam weer forceren en maakte het team opnieuw kostbare fouten waardoor de winst naar het goed spelende Voltena ging: 21-25. Eindstand 1-3 en weer geen wedstrijdpunten voor de Limburgs-Brabantse ploeg.

Programma

De eerstvolgende wedstrijd van ARBO Rotterdam FAST vindt plaats in zaal Pica Mare in Gennep. Die wedstrijd wordt gespeeld op donderdag 22 december en begint om 19.30 uur. Streekgenoot Peelpush uit Meijel is de tegenstander.

Foto: ARBO Rotterdam/Fast


Het laatste nieuws:

Avatar foto

Mischa Keemink

WaterwegSport.nl - info@waterwegsport.nl