Volleybal: ARBO Rotterdam FAST onderuit tegen VV Utrecht

Utrecht doet dit jaar mee om de hoofdprijzen in de eredivisie. De rood-zwarte dames lieten zich in de wedstrijd tegen ARBO Rotterdam FAST de kaas niet van het brood eten. Met een nul-drie overwinning op de Limburgs-Brabantse dames nestelde VV Utrecht zich voorlopig aan de kop van de eredivisie. ARBO Rotterdam FAST bleef voor de negende keer op rij met lege handen achter. Toch bood het spel van het team hoop op een voorspoediger verloop van het vervolg van de competitie…

In de eerste set konden de dames van ARBO Rotterdam FAST de dames van VV Utrecht redelijk bijhouden. Wel wist de uitploeg halverwege de set een gaatje te slaan dat, onder andere vanwege fouten (bij de service en in de aanval) door ARBO Rotterdam FAST niet meer tijdig gedicht kon worden: 19 – 25. Qua spel, leken er echter mogelijkheden te liggen voor een ander verloop van de tweede set. ARBO Rotterdam FAST had er speltechnisch nog alle vertrouwen in.

Ook in de tweede set kon de ‘nummer laatst’ van de eredivisie redelijk meekomen met de lijstaanvoerder van de eredivisie. ARBO Rotterdam FAST liet de kansen om Utrecht echt pijn te doen echter liggen. Net als in de eerste set maakte de thuisploeg in de tweede set teveel fouten. De thuisploeg toonde echter wel veerkracht. Na een moeizame start van de set (4-12), rechtte het team de rug en wist het terug te komen tot 18-21. Diverse foutservices en fouten in de verdediging, leidden echter tot een logisch verlies van de tweede set. Eindstand 20-25.

De derde set werd een prooi voor de Utrechtse dames. Dat werd al snel duidelijk. Meteen aan het begin van het derde bedrijf sloeg de uitploeg namelijk een gat van vijf punten. Utrecht speelde in deze fase van de wedstrijd overtuigend en liet zien een surplus aan kwaliteit in huis te hebben. De ploeg liet zien ondanks de tijd van het jaar geen cadeautjes uit te willen delen. Bij de dames van ARBO Rotterdam FAST was het moreel echter geknakt na het verlies van de eerste twee sets en de vroege achterstand in de derde set. Op vele fronten werd ARBO Rotterdam FAST overklast.

Als de ploeg zich echter weer op weet te richten, liggen er echter kansen om de komende maand wel wedstrijdpunten binnen te slepen. De ziekenboeg is leeg en het team heeft onmiskenbaar voldoende potentie.De technische staf heeft een week de tijd om het aangeslagen team weer op de rit te krijgen en te zorgen voor een aangename jaarafsluiting.

De volgende week speelt ARBO Rotterdam FAST tegen Peelpush (zondag 11 december om 15.30 uur in Meijel). Daarna speelt het team thuis tegen Voltena (18 december thuis in Sint Anthonis) en op donderdag 22 december (thuis in Gennep) opnieuw tegen Peelpush.

Foto: Peter Gommans


Het laatste nieuws:

Avatar foto

Mischa Keemink

WaterwegSport.nl - info@waterwegsport.nl