De winnaar uit deze bekerwedstrijd plaatst zich namelijk voor het hoofdtoernooi. Naast een financiële meevaller is de kans ook nog eens aanwezig dat een mooie Betaald Voetbalclub uit de koker komt. Er is Excelsior M dus alles aangelegen om door te komen in het bekertoernooi.

Dit moet dan gebeuren in de regioderby tegen FC ‘s-Gravenzande. Waar Excelsior M als Tweede Divisie club was vrijgeloot voor de eerste voorronde speelden de Westlanders, uitkomend in de Hoofdklasse, afgelopen zaterdag wel in deze ronde. Op het eigen Juliana Sportpark werd Derde Divisionist Quick uit Den Haag knap met 3-2 verslagen.

Man van de wedstrijd werd een oude bekende van Excelsior Maassluis. Gijs Abbas, teruggekeerd in Nederland na een Belgische voetbalavontuur (hij voetbalde in België vanwege zijn studie), kopte vlak voor rust de openingstreffer binnen. Naast Abbas beschikt hoofdtrainer Richard Elzinga in zijn selectie ook over oud-Excelsior M spelers Samet Dag, David Belic, Jordi de Bruin en Niels Vonk. Tevens is Sieme Zijm, oud-speler, trainer en Hoofd Jeugdopleidingen, momenteel trainer van het tweede elftal. Zodoende zal er dinsdagavond een behoorlijk Excelsior M tintje aan ”de Breeje Durpers” zitten.

Excelsior M lijkt na de 4-0 overwinning van afgelopen zaterdag tegen ARC klaar voor het echte werk. In de voorbereiding werden goede wedstrijden afgewisseld met mindere wedstrijden waardoor het nog lastig is te zeggen waar de Tricolores op dit moment staan.

De wedstrijd begint komende dinsdag om 20.00 uur op het Juliana Sportpark in ‘s-Gravenzande. Wij hopen dat vele Maassluizers de reist naar het Westland zullen maken om de ploeg van hoofdtrainer Dogan Corneille te ondersteunen.

Bron: Excelsior Maassluis
Foto: Mischa Keemink