Vooruitblik: Waterwegsport.nl Korfbal Challenge met Erik Speijer (coach Nexus)

SCHIEDAM – Komende zaterdag 29 oktober vindt de allereerste editie plaats van de Waterwegsport.nl Korfbal Challenge in de sporthal van Rhoon. Één van de deelnemende clubs is tweedeklasser Nexus uit Schiedam, dat met het eerste en tweede team aantreedt. Met een degelijke veldcompetitie achter de rug start de formatie van Erik Speijer met de voorbereiding op de zaalcompetitie tijdens de Korfbal Challenge. ,,Ik ben erg benieuwd of wij ons in de korte wedstrijden kunnen meten met een eerste en/of tweedeklasser,” reageerde de coach.

Nexus speelde voor het eerst tweede klasse op het veld en staat daarin nu keurig op de tweede plaats. ,,De eerste wedstrijd tegen Vios wonnen we met 12-9, vervolgens verloren we 4x op rij van hoger ingeschatte teams. Alle nederlagen – op kampioenskandidaat Twist na wat slechts  11-9 werd – met maar 1 doelpunt verschil verloren. Met name de nederlaag tegen Korbatjo met 17-16 was zuur,” blikt Erik Speijer terug. ,,We stonden toen tien minuten voor tijd nog met 14-9 voor. De laatste twee wedstrijden leverden drie unten op door 17-17 tegen Paal Centraal en 9-13 tegen DSO.  Ondanks de keurige vijfde plaats is handhaving het enige doel.”

In de zaalcompetitie verwacht Nexus mee te draaien in de top van de derde klasse. ,,Er is wel zware concurrentie van ADO, Paal Centraal en OZC, maar we hebben de kwaliteiten om mee te doen,” denkt de coach. ,,We starten tegen Thor uit Rotterdam, waar Bram van Geffen (ex-Vlaardingen) voor de groep staat. We treffen hen ook tijdens de Korfbal Challenge. Ik denk dat we goed kunnen starten.”

De Waterwegsport.nl Korfbal Challenge wordt door de clubs best serieus genomen. Nexus speelt in groep A tegen Vitesse (eerste klasse), SC Twist (tweede klasse) en Thor (derde klasse). ,,De duels gebruiken wij als voorbereiding op de zaal. We hebben niet veel oefenwedstrijden, maar het is voor ons ook zeker bedoeld om met de hele selectie op pad te zijn. De wedstrijden van vijftien minuten zijn weliswaar kort, maar dat geeft ons team, wat lager speelt dan Twist en Vitesse, de kans om snel op voorsprong te komen en dit mogelijk vast te houden. We kijken uit naar het korfbalfeest.”

Avatar foto

Mischa Keemink

WaterwegSport.nl - info@waterwegsport.nl

Geef een reactie