Waterwegsport.nl Korfbal Challenge steunt St. WISH Poortugaal,

Zaterdagavond 29 oktober vindt er in de sporthal van Rhoon de allereerste editie plaats van de Waterwegsport.nl Korfbal Challenge, waarin Twist, Nexus, Vitesse, Thor en RWA de strijd met elkaar aangaan om de sportieve eer en in voorbereiding zijn op de nieuwe zaalcompetitie die in november van start gaat. Met nog anderhalve week voor de boeg mag de organisatie nu bekend maken dat er ook een loterij zal plaatsvinden, waarbij de opbrengst van de verkoop van de loten ten goede zal komen van de St. WISH in Poortugaal. ,,Ik kan hier stil van worden, want het is geweldig als er aan je wordt gedacht,” geeft voorzitter Ton Kuiper aan. Woensdag 26 oktober zal deze keus in Waterwegsport Live meer worden toegelicht, wanneer er uitgebreid aandacht is voor het korfbaltoernooi en de tafeltennis interland in Schiedam tussen Nederland en Roemenië.

Het korfbalevent is een initiatief van Waterwegsport.nl in samenwerking met VogelVlug Media om de sport nog meer te promoten en een mooi podium te bieden. De opening zal rond 19.15 uur worden verricht door wethouder Maret Rombout en voormalig top korfballer Raymond Witvliet, die speelde voor topclubs AKC Blauw Wit, Fortuna Delft, DeetosSnel, maar op lokaal niveau ook actief was voor Nikantes uit Hoogvliet en RWA uit Rhoon. Momenteel speelt Witvliet voor Ten Donck uit Ridderkerk, in een vriendenteam dat inmiddels selectie geworden is. Ook speelde de 31-jarige Rotterdammer eenmalig voor het Nederlands team. ,,Het is mooi om direct ook weer wat oude bekenden te zien, maar dit zijn wel mooie evenementen om te steunen,” reageerde Witvliet kort.

WISH

Na afloop van het toernooi vindt er een loterij plaats voor het goede St. WISH uit Poortugaal. Dit is een ouderinitiatief voor kleinschalig wonen met (24uur/7dagen) zorg voor jong volwassenen met een verstandelijk en/ of lichamelijke beperking. Hiervoor hebben zij met trouwe partners het WISH huis kunnen realiseren. Sinds half november 2014 is het WISH huis in Poortugaal officieel in gebruik, maar daarmee is deze stichting er nog niet. ,,We hebben fantastische sponsors en partners die ons nog altijd helpen waar het kan,” zegt Ton Kuiper. ,,Maar voor de kleine praktische zaken, zoals bijvoorbeeld een simpele schommelstoel, is er nog niet voldoende geld beschikbaar. Daarom zijn we dit soort kleine initiatieven extra dankbaar voor de steun en vooral ook de moeite dat er aan ons wordt gedacht.” Kuiper hoopt dan ook dat de lootjes als warme broodjes worden verkocht. ,,Haha, dat laat ik aan alle betrokkenen over. Ieder beetje helpt en daar zullen wij enorm dankbaar voor zijn.” De organisatie laat bij monde van Michael de Vogel weten dat dit een bewuste keus is. ,,Wij willen ook direct een mooi evenement neerzetten maar vergeten tegelijkertijd ook onze maatschappelijke verplichting niet. We geven Albrandswaard een mooi evenement, maar steunen ook een lokaal initiatief. Ik hoorde voor het eerst van deze mooie stichting via Binder GroenProjecten en ik vind het geweldig. Ook deze mensen hebben recht op een mooi, liefdevol en sociaal leven. Een financieel duwtje in de rug is mooi meegenomen denk ik.”

Details

Met nog anderhalve week voor de boeg wordt ook tijd om nog wat extra details van de avond bekend te maken. Er zal gestreden worden in twee poules, dus we krijgen twee toernooiwinnaars (cat. A en cat. B). Het eerste uur komt De Volharding een deuntje spelen om de sfeer er direct goed in te gooien. Later op de avond wordt deze rol overgenomen door DJ Timo uit Rhoon-Noord, die in de sportkantine het korfbalfeest extra (dans)elan zal meegeven. Na de prijsuitreiking zal er dus de loterij plaatsvinden ten bate van de St. WISH. De toegang is geheel gratis. Een drankje en hapje is voor eigen rekening.

Sponsors

Het toernooi kan nooit georganiseerd worden zonder de (financiële) steun van diverse sponsors: MCD Rhoon, AH Rhoon, PanArt Rhoon, Binder Groenprojecten, politieke partij OPA, Intratuin Rhoon en Myosotis Bloemen. Voor de loterij hebben de volgende partijen een prijs beschikbaar gesteld: DA Mooi Rhoon, ZieZo Rhoon, Sun Impress Zonnestudio, Wijnhuis Rhoon, Monnom Kinderkleding, Formido Bouwmarkt, Stout Bike Totaal, Van der Valk Hotel Ridderkerk, KEES Eten & Drinken Poortugaal, DeltaHotel Vlaardingen, Formido Poortugaal, PKC uit Papendrecht en Korfbalshop.nl. De wedstrijdballen zijn beschikbaar gesteld door Gameballs.nl.

Waterwegsport.nl is een regionaal sportplatform dat actief is in de regio Waterweg en een podium biedt aan meer dan alleen voetbal. Er wordt samengewerkt met organisator Michael de Vogel van VogelVlug Media.

Avatar foto

Mischa Keemink

WaterwegSport.nl - info@waterwegsport.nl

Geef een reactie