vv Kethel Spaland 5 naar halve finale beker

DSC_0022 DSC_0057 DSC_0062 DSC_0064 DSC_0094 DSC_0104 DSC_0108

Schiedam – Gisteravond heeft het vijfde elftal van vv Kethel Spaland na een heuse thriller de halve finale van de beker behaald. Na een 1-1 gelijkspel tegen Binnenmaas 5, werd de wedstrijd beslist vanaf de elfmeter. Dat de Schiedammers over stalen zenuwen beschikten bleek wel uit het feit, dat ook in de achtste finale via penalty’s werd gewonnen.

Wederom bepalend in deze strafschoppenreeks was de wissel van veldkeeper Kester, naar penaltykiller Van Gulik. Met twee puike reddingen werd het lot van de tegenstander beslecht. Hiermee werd de ferme misser van Kreischer teniet gedaan.

Ook tijdens de reguliere 90 minuten was het genieten geblazen. Na een afwachtend begin van beide partijen was het Binnenmaas dat het heft in handen nam. Pas nadat de 1-0 voor de Maasdammers op het scorebord kwam, werden de Schiedammers echt wakker geschud. De Schiedammers hadden ondanks de achterstand de wedstrijd onder controle, alleen een doelpunt ontbrak er nog aan. Tot drie maal toe werd wel de deklat geraakt, maar doelpunten werd er in de eerste helft niet meer gescoord.

De tweede helft begon, waar de eerste helft eindigde. Een aanvallend vv Kethel Spaland en een Binnenmaas dat loerde op een counter. Zeker nadat Binnenmaas een gele kaart ontving wat op dit niveau 10 minuten tijdstraf inhoudt, was het wachten op de gelijkmaker. Deze kwam pas een kwartier voor tijd, toen Van der Brugghen op prachtige wijze, met het hoofd, de keeper van Binnenmaas kansloos liet.

Beide ploegen stevende af op de penaltyserie, maar nadat Lansbergen ook 10 minuten naar de kant moest, hadden de Maasdammers toch andere plannen. Ook zij kwamen niet verder dan het raken van het aluminium, waardoor de wedstrijd dus werd beslist vanaf de elfmeter.

De loting van de halve finale is nog niet gehouden, maar dat Kethel Spaland 5 klaar is voor hun negende bekerwedstrijd is meer dan duidelijk. [slideshow_deploy id=’3595′]

Avatar foto

Elijah Valk

WaterwegSport.nl - elijahvalk74@gmail.com