Wat als Nederland de Nations League wint?

Vanavond staat voor het Nederlands Elftal de halve finale van de Nations League op het programma. Wanneer de ploeg van bondscoach Ronald Koemen het treffen tegen de Engelsen in het Portugese Guimarães weet te winnen speelt het op zondag 9 juni de finale tegen Portugal, dat gisteren met 3-1 te sterk was voor Zwitserland.

Door: Mischa Keemink

Allemaal leuk maar waar speelt de oranje equipe eigenlijk voor? en wat hangt er aan de eventuele winst van het nieuwbakken toernooi vast. In het eerste geval de eeuwige roem. Het eerste WK ooit werd in 1930 door gastland Uruguay gewonnen door Argentinië met 4-2 te verslaan. Aan dit WK deden slechts 4 ploegen mee en is natuurlijk de jaren hierna uitgegroeid tot een absolute voetbalclimax.

Geld ! Door het bereiken van de finaleronde in Portugal kan de KNVB al Nations 4,5 miljoen euro bijschrijven. Wanneer ‘we’ zondag als winnaar het veld afstappen kunnen ‘we’ daar nog eens 6 miljoen aan toevoegen. Wanneer we tweede, derde en vierde worden gaat er respectievelijk 4,5,  3,5 en 2,5 miljoen naar de ING rekening van de bond.

Directe plaatsing voor het EK 2020?
Nee helaas dat gaat niet door. De winst van de  Nations League kan wel als vangnet dienen als wij ons onverhoopt niet plaatsen via de reguliere kwalificatie. Alle groepswinnaars van alle divisies van de Nations league hebben zich automatisch geplaatst voor de play-offs voor de EK kwalificatie. Wanneer dit land al is geplaatst schuift dit recht door naar het volgende land in de poule.

Laat het Nederlands team de eerste editie van deze Nations League maar op hun naam schrijven dan is de druk hier in ieder geval vanaf en kunnen we ons focussen om onze WK trauma’s te herstellen.

Foto: Mischa Keemink

De gehele werking van de Nations League nog eens haarfijn uitgelegd:


Het laatste nieuws:

Deel dit bericht: <br>Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on Facebook
Facebook
0Pin on Pinterest
Pinterest
0Email this to someone
email

Mischa Keemink

WaterwegSport.nl - info@waterwegsport.nl