Waterpolo: ZVVS tegen AZC een kwart de bovenliggende partij

VLAARDINGEN – ZVVS bleef ook na dit speelweekend tegen AZC puntloos. Toch zag Martin Pronk tal van lichtpuntjes. Als we nu nog gaan scoren dan kunnen we ook deze wedstrijden winnen, aldus de aan het eind van dit seizoen vertrekkende Martin Pronk.

Halverwege het tweede kwart waren de Vlaardingers van 3-0 terug gekomen tot 3-3 en leek er ineens van alles mogelijk. Doelpunten van Tim van Gullik en Sander Verspoor, twee maal, deden de wedstrijd bijna kantelen. Het fysieke spel van de ploeg uit Aplhen zorgde voor tal van uitsluitingen bij de thuisploeg. In de derde periode veranderde AZC de tactiek en gaven de vrije Vlaardingse man volop de ruimte. Als die vervolgens gaat schieten is de Griekse international Mirales, topscoorder op het EK van 2010, er al vandoor. Hij scoorde in totaal negen maal uit een 1-0 situatie. De Vlaardingers hadden hier simpelweg geen antwoord op.
In de vierde periode zette dit spel zich voort en werd de eindstand van 16-7 bereikt.

“ Een simpel rekensommetje leert me dat als we nu eens zeven van de veertien in plaats van twee van de overtalsistuaties hadden benut dan hadden wij vijf doelpunten meer en zij drie minder, want het is drie (!!) maal gebeurd dat AZC scoorde uit een man-meer situatie van Vlaardingen. Vijftig procent van je man-meers benutten is echt geen hocus-pokus en dan had de eindstand 13-12 geweest. En dan had ik het nog maar eens moeten zien” aldus Pronk.

Tussenstanden; 3-0, 2-3, 5-1 en 6-3
Doelpuntenmakers; Tim van Gulik, Sander Verspoor beiden 2, Glenn Geerts, George Boon en Dennis Verspoor aleen 1.

Deel dit bericht: <br>Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on Facebook
Facebook
0Pin on Pinterest
Pinterest
0Email this to someone
email

Mischa Keemink

WaterwegSport.nl - info@waterwegsport.nl

Geef een antwoord