Waterwegdery prooi voor Kethel Spaland (za)

De Waterwegderby tussen Kethel-Spaland (za) en VDL is in een 2-0 overwinning voor de thuisploeg geëindigd.  In het sportieve duel was de jonge spits Remco Wuister met twee goals de gevierde man voor het team van trainer Peter van Buren.

Het eerste kwartier was VDL de bovenliggende partij. Daarna kwam de thuisploeg beter in de wedstrijd. Eerst ging een schot van Remco Wuister net naast en even later redde keeper Yvara Helena  met een knappe redding op een schot in de rechterhoek van Melvin Post. Na een half uur waren de Maassluizenaren voor de eerste keer gevaarlijk maar de mooie lange bal van  Christian van Eijk op Kees Ketting werd nog net onderschept door keeper Ruben Hortensius. Die even later een vrije trap net over geschoten zag worden door dezelfde Ketting. Het spel golfde heen en weer. Maar de beste kansen bleven voor de thuisploeg. Vijf minuten voor de rust werd een strak indraaiende vrije trap net naast gekopt door Post en op slag van rust viel na een individuele actie aan de rechterkant van Post de bal vlak voor de doellijn voor de voeten van Wuister. In plaats, van tegen het net schoot de jonge spits op de voeten van Helena.

Na rust koos Kethel-Spaland direct de aanval. Na twee minuten kwam de bal via Klepke en Ruben de Vries bij Wuister. De spits werkte nu wel koel af (1-0).

In de 53ste minuut kreeg VDL’ ‘er Ryan de Roo rood voor het neerhalen van de doorgebroken Wuister. De toegekende vrije trap werd door Dimitri Hooftman op de binnenkant van de paal geschoten.

VDL probeerde de aanval te blijven zoeken. Dat resulteerde in een kans voor Melvin Louwen maar Hortensius bracht redding. Een kwartier na rust sprintte Wuister echter bij een diepe bal twee verdedigers er uit en lobde de bal met zijn rechter fraai over de uitkomende Helvera. Het verzet van het team van trainer Henk Salari was daarmee gebroken. De rest van de wedstrijd kwam er geen verandering meer in de stand. Al was Wuister nog dichtbij een hattrick maar zijn overige vier pogingen troffen geen doel.
Trainer Peter van Buren was een zeer tevreden man: ” Ik ken nog heel veel mensen van mijn oude club en dat geeft ook voor mij wat extra spanning. VDL vond ik het eerste gedeelte van de wedstrijd beter maar ik ben trots op de drive en spirit van mijn ploeg. Ik wist niet dat mijn ploeg al zo ver was. Ze coachen elkaar geweldig, met de spitsen Wuister en Nooteboom heeft elke verdediging het moeilijk en dan is het heerlijk dat we zo’n overwinning boeken. Vanmorgen hebben we met zijn allen eerst bij het tweede gekeken die ook een  overwinning boekten. De saamhorigheid binnen de gehele selectie is groot.”

Verliezend trainer Henk Salari vond de uitslag niet conform het wedstrijdbeeld :” Zeker de eerste helft vond ik ons de bovenliggende partij. We komen ongelukkig op achterstand en ze komen uit een counter op 2-0. Toen we met tien man kwamen te staan zijn we met drie man achterin gaan staan en blijven aanvallen. Bij Kethel-Spaland kwamen hun voetballende mensen niet aan het voetballen toe omdat ze constant de lange bal hanteerden. Ik heb mijn ploeg dan ook een compliment gemaakt voor hun instelling in de wedstrijd. ”

Het laatste nieuws:

Deel dit bericht: <br>Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on Facebook
Facebook
0Pin on Pinterest
Pinterest
0Email this to someone
email

Mike Bos

WaterwegSport.nl - info@waterwegsport.nl