Bij Waterwegsport.nl hebben we natuurlijk diep respect voor de sporters, bestuursleden en andere belangrijke giganten die onze regio het kleurrijke verleden geven waar deze om bekend staat !
In waterwegsport.nl legends kijken we met deze tijdsbepalers terug op de periode dat zij een prominente rol speelden. Hoe ging het toen en hoe gaat het nu? We trappen af met een echte legend: Aanvaller Dick Sparreboom. De aanvaller die grossierde in doelpunten en jaren nog daarna op handen gedragen wordt door zijn vriendenteam, de veteranen van Kethel Spaland (zo).

Personalia en beroep: Dick Sparreboom (1963), tweelingbroer André.

Getrouwd met Geralda en we hebben drie dochters, Shirley (32) en Denise (30) en Melissa (26). Ben pas voor de eerste keer opa geworden, van Tobias. Eindelijk een voetballertje, hoewel er meer hockey zit bij de vader en moeder. Ik heb al 22 jaar een stoffeerderij.

Mijn sport: altijd voetbal geweest, tot vorig jaar eigenlijk. Ik golf al zo’n twintig jaar. Ik werd jaren geleden door voetbalmaatje Martin Kool uitgenodigd. Hij vertelde dat hij steeds lekkerder sloeg en dat hij dat wel zou laten zien. Op de drivingrange zou hij alvast het goede voorbeeld geven. Hij sloeg vervolgens niet één of twee keer over de bal, maar zeven keer. Ik lag werkelijk door het gras te rollen van het lachen, Ik had gewoon pijn in mijn buik.

Mijn clubs: SVV, Martinit, SVV, GSS, Martinit, SMC, Martinit, Neptunus, SVV en SVDPW en mijn laatste voetbaljaren bij Kethel-Spaland.

Wanneer actief: ik heb van mijn jeugd tot 2004 gespeeld, 41 jaar.

Omschrijf jezelf als speler: was een hardwerkende aanvaller die het liefst achter de spits speelde. Ik had een goede trap en scoorde makkelijk al zeg ik het zelf. Moet ik nog even doorgaan? Nou, koppen was niet mijn sterkste punt.

Jouw beste en slechtste trainer: Joop Molendijk was mijn beste trainer, hij had geweldige oefenstof. Frans Schaap was ook een fijne trainer. Guus Haak was een keurige man, maar wel eentje van de oude stijl.

Mijn beste ploeggenoot: heb er natuurlijk wel een paar gehad. Maar de beste was Stef Huszarik, met hem speelde ik bij SVV. Hij had alles wat een goede middenvelder moet hebben, hij heeft ook in Nederlandse jeugdteam gezeten.

Mijn mooiste sportmoment: De promotiewedstrijd met Kethel Spaland tegen HWD op het SVDPW-terrein. Na 2-2 wonnen we in de verlenging met 4-2. Ik maakte alle vier de doelpunten en we promoveerden naar de 3e klasse.

Moeilijkste moment: het missen van promotie naar de Hoofdklasse met SMC. Op het veld van Lisse verloren we met 3-0 van Argon. Ik schoot nog een keer op de paal, maar de nederlaag was terecht.

Kom je nog wel eens op een voetbalveld: Ja, bij Kethel Spaland.

Kunstgras: verschrikkelijk, het is alleen de eerste weken goed en dan wordt het stroef en ontstaan blessures. Je hebt het toch over mijn vak.

Alles was vroeger beter: Jaaa, het amateurvoetbal had een hoger niveau, er kwam meer publiek en het was veel gezelliger.

Mooiste complex: het oude SVV-terrein met dat mooie hoofdveld

Leukste anekdote: Ik hoop dat deze niet te grof wordt gevonden. We speelden met het vriendenelftal in Den Haag. Een tegenstander kreeg een hartaanval en Marco Eshuis deed mond-op-mondbeademing. Het liep gelukkig goed af. Voor de thuiswedstrijd hadden we een nepRolex in een echt Rolexdoosje gedaan en keurig ingepakt. Marco kreeg later het cadeau uit naam van de tegenstander die hij had gered. Tenminste, dat maakten wij ervan. Marco was helemaal blij en geloofde dat het klokkie echt was. Hij die man later bellen om hem te bedanken, maar die wist natuurlijk nergens van.

Geef stokje door aan: Sharon Kreischer, een handbalster van Ventura wat vroeger UVG was. Ook een legend onder de aandacht brengen? App waterwegsport.nl 0640160266 !Door: Ton de Leede


Het laatste nieuws:

Avatar foto

DoorMischa Keemink

WaterwegSport.nl - info@waterwegsport.nl