Waterwegsport.nl legend: Korfbalster Hedi Mookhoek-Brouwer

Bij Waterwegsport.nl hebben we natuurlijk diep respect voor de sporters, bestuursleden en andere belangrijke giganten die onze regio het kleurrijke verleden geven waar deze om bekend staat !
In waterwegsport.nl legends kijken we met deze tijdsbepalers terug op de periode dat zij een prominente rol speelden. Hoe ging het toen en hoe gaat het nu? Deze week maken wij ruimte voor Hedi Mookhoek-Brouwer. De korfbalster speelde jaren voor KV Vlaardingen waar ze op 15-jarige leeftijd debuteerde. In de overgangsklasse floreerde ze en thans is de ‘harde werker’ nog steeds actief bij Twist 5 !

Personalia: Hedi Mookhoek-Brouwer (1969), getrouwd met Nick. Twee zoons Rody van 23 jaar die op de Rotterdamse Hogeschool studeert en bij Twist korfbalt en Mike van 20 die ook op de Hogeschool studeert en bij Excelsior’20 voetbalt. Moeder Ina en broer Arno. Broer Rik in 2017 overleden. Vader van Hedi was Harry (overleden in 1988) was net als zijn vrouw een fervent korfballer en is ook jarenlang voorzitter geweest van KVV. Hedi is medisch analist bij St. Franciscus ziekenhuis Schiedam

 

Sport: korfbal. Bij KV Vlaardingen en nu heet de club door fusies Twist. Ik ben geboren op het korfbalveld. Als 4-jarige begon ik te spelen. Op mijn 17e kwam ik vast in het 1e en heb er tot mijn 36e gespeeld. Daarna zakte ik af, ging toch weer van 3e naar 2e omdat ik het spel daar iets te vrijblijvend vond. Tegenwoordig speel ik in Twist 5 met een hele groep bekenden. IJsbrand den Breems, Christiaan Duijfhuizen, René Zwets, Peter Hoornweg, Bas van der Graaf, Astrid van der Zwan, Chrissie den Breems, Heidi Duijfhuizen, Kirstin van Nieuwland, Ilya de Vries, Lex Ritmeijer en

 

Clubs: bijna mijn hele leven bij KV Vlaardingen, laatste jaren bij Twist. Aan Vlaardingen heb ik alleen maar goede herinneringen. Een warme club waar iedereen erbij hoorde. Veel gezelligheid en pret. Er waren feesten, jeugdkampen en trainingskampen. Je ging veel met elkaar om, ging op vakantie en op wintersport met elkaar. Na de training of de wedstrijd lang blijven hangen. Gewoon een hele leuke vereniging.

 

Soort speelster was je: zeer gedreven en fanatiek. Had wel talent anders had ik niet zolang in het 1e gespeeld. Was allround, je kon me echt overal neerzetten. Een harde werker die ook probeerde anderen beter te laten spelen.

 

Beste en slechtste trainer(s): Rob van Nijnatten was goed, hij bracht ons naar de 1e Klasse. Hij maakte van ons een echt team. Hij was ook heel eerlijk naar ons toe. Jan de Jager, die zelf een topspeler was bij PKC, was ook goed. Hij was tactisch sterk en zette de spelers op de juiste plek.

 

De slechtste trainer was Aart van der Werf, met hem had ik helemaal niks. Hij verdween ook na amper een jaar.

Beste ploeggenoot: met iedereen kon ik overweg, had geen voorkeur. Wel heb ik met Ronald Verweij een klik. Heb ik lang mee gespeeld, van in de jeugd tot in het 1e.

 

Mooiste sportmoment: eigenlijk alle wedstrijden die ik in de Overgangsklasse heb gespeeld. Mooie wedstrijden en veel publiek. We reisden door het hele land. Van Oldeholtpade, waar SCO speelde, en Grou, waar het niet meer bestaande Marfûgels, was te vinden. Allebei in Friesland, best wel een eindje weg. Had ik niet willen missen, hoor.

Mooiste complex: Kinderdijk, met een leuke kantine die meer weg had van een modern oud café.

Moeilijkste sportmoment: mijn debuut als 15-jarig meisje, dat inviel voor Annemieke Willemsen bij het 1e in een beslissende wedstrijd tegen KOAG. Ik heb haast alleen onder de paal staan afvangen, pakte echt elke bal in mijn buurt. Uiteindelijk moest de beslissing door strafworpen komen. We verloren helaas.

Andere sporten: hardlopen, al vind ik het altijd al verschrikkelijk. Fietsen en wintersport.

Kunstgras: is natuurlijk veel fijner. Ik heb natuurlijk jaren op gras gespeeld.

Vroeger was alles beter: nee joh, vind ik niet. Met sommige dingen wel, dan mis ik de saamhorigheid best wel.

Imago korfbal: ja, zeker gemengde sport en Jan dekt Mina. De korfbalbond probeert al jaren het spel populairder te maken. Laat het maar een truttensport blijven, ik vind dat helemaal best. Gemengd spelen en gemengd douchen na afloop is echt wel gebeurd. Niet alleen bij kampioenschappen. Zijn wij met de groep op wintersport dan zitten we ook allemaal in de hot tub.

Geef stokje door aan: Rob Robbemond, voetballer VFC.

Door: Ton de Leede

 


Het laatste nieuws:

Deel dit bericht: <br>Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on Facebook
Facebook
0Pin on Pinterest
Pinterest
0Email this to someone
email

Mischa Keemink

WaterwegSport.nl - info@waterwegsport.nl