We gaan gewoon verder …. En wel met VSV


VSV uit Velserbroek werd in 1900 opgericht onder de naam Unitas. Vanaf 1912 werd er gespeeld in competitieverband bij de Haarlemse voetbalbond, echter moest wel de naam aangepast worden. Vanaf dan werd het VSV (Velseroorder Sport Vereniging).

De Rode Leeuwen hebben in de jaren 50 enkele jaren betaald voetbal gespeeld. Hoogtepunt uit die periode was het kampioensschap in 1963 in de tweede divisie. Helaas werd er geen gevolg gegeven aan dit succes, daar SVS vanaf het daarop volgend seizoen fuseerde met Stormvogels tot Telstar. De amateurtak werd teruggezet naar de 4de klasse.

Toch wisten de Noord-Hollanders in een eerder stadium de geschiedenisboeken te halen. In 1938 werd er in de KNVB beker finale werd 4-1 gewonnen van AGOVV (3x Sterk en 1x Bot).

Piet van der Kuil (foto) is wellicht de bekendste speler van VSV, in dienst van de Velseroorders kwam hij tot 10 interland (1 doelpunt), waaron der wedstrijd op de Olympische spelen in 1952. Later kwam Van der Kuil nog uit voor Ajax en PSV en speelde hij in het totaal 40 interlands (9 doelpunten)

VSV komt komend seizoen uit in de 1ste klasse zondag, nadat ze afgelopen seizoen kampioen werden in de 2de klasse. Ook is er een zaterdagelftal, welke uitkomt in de vierde klasse.

Spelers op elftalfoto uit 1956/ 57: Jeu Sijbers, Nico van Gerven, Rinus Spaans, Arie de Oude, Henny van Deursen, Henk Belfroid, Siem de Graaf, Johan Planken, Cor Schoon, Nico Geerlofs en Joop Beentjes.

 

 

 

 

[slideshow_deploy id=’3595′]

Avatar foto

Elijah Valk

WaterwegSport.nl - elijahvalk74@gmail.com