Westlandse derby duurt maar 65 minuten

De met veel spanning tegemoet geziene derby tussen HVC’10 en Westlandia duurde ten slotte maar 65 minuten. Scheidsrechter Albert de Jong uit Katwijk  liep bij een sprintje een vervelende hamstringblessure op en meestal weet je het dan wel. “Ik heb het nog een paar keer geprobeerd, maar het was onverantwoord om deze op het scherpst van de snede uitgevochten derby af te maken.”
Er was wel een vervanger aanwezig in de persoon van een clubscheids, beide partijen stemden daarmee in, maar de KNVB was telefonisch onbereikbaar. Het was tenslotte zaterdag- voetbaldag. Niemand bereikbaar.

Op zijn Westlands
Toch gebeurde er in 65 minuten veel meer dan in de meeste andere wedstrijden. Snelle doelpunten, forse overtredingen en ook nog een rode kaart.
Tim van der Voort had  voor de gasten precies 23,56 seconden nodig om bij  de eerste de beste aanval Khalid el Menkouzi van dichtbij te passeren.

De bij de Hoekse selectie terugkeerde Rico Sterrenburg (op links spelend vanwege de absentie van Slutskyy) maakte echter na vier minuten alweer gelijk, toen hij van de linkerkant naar binnen soleerde en doelman Jari Duijvestijn in de verre hoek passeerde (1-1) Een heel fraaie treffer.

Rico Sterrenberg rood
Sterrenberg was trouwens in de eerste helft verreweg de gevaarlijkste Hoekse aanvaller, al liet hij zich ook soms van een verkeerde kant zien met een paar overtredingen.. Hij was het ook die in de 47e minuut met rood van het veld werd gestuurd.

Strakkere leidsels
In de rust had de scheids voor zichzelf al besloten dat hij wat strakkere teugels moest hanteren, want erg vriendelijk verliep de Westlandse clash niet en niet alle overtredingen (van beide kanten overigens ) mag je afdoen met de dooddoener: “Ja, het is toch een derby.” Van Westlandia kregen twee spelers geel. Ook Kay van den Bos incasseerde een kaart, al was dat na een overtreding van Van der Voort wegens commentaar op de referee. .Alle kaarten waren terecht.

Dom
Het is dom als je al een vrije trap hebt meegekregen, je  wraak wilt nemen met een natrappende beweging. Na een klein opgestookt Westlands vuurtje nam De Jong de enig juiste beslissing: wegwezen. Het is ook dom als je beseft dat het je een paar wedstrijden gaat kosten. HVC’10 heeft nu al problemen in  haar beschikbare aanvallers.(blessures Slutskyy, Storm, Kram)
HVC’10 leek toen wel gezien, want één minuut na rust had Stefan Bron voor Westlandia al de 1-3 op het scorebord gebracht, toen hij na een  verre pass mocht doorlopen en de te laat gestarte El Menkouzi met een lob verraste. In de 13e minuut had spits Tim van der Voort ook al een vrije trap van ongeveer dertig meter langs de Hoekse doelman geschoten.(1-2)

Tim van der Voort lastpak
Als spits blijft Van der Voort altijd een lastpak. Hij duwt, trekt, sjort en valt, maar hij houdt een vijandige defensie voortdurend bezig. Hij maakte het de van een knieblessure herstelde  Glenn Boon en Kay van den Bos erg moeilijk.
Toch leek HVC’10 zich kort na de rode kaart te herpakken; na een fraai ingekopte corner trapte Mike Vijverberg de bal van de lijn en één minuut later werd Mitchell Bouwhuis, vrijgespeeld door Jorno Reurink, door Jari Duijvestein van een doelpunt afgehouden. Terwijl er soms nog vlotte combinaties van Hoekse kant op de kunstgrasmat werden gelegd, kreeg Westlandia aan de andere kant uitgelezen kansen om verder uit te lopen. Tot twee keer toe kreeg Van der Voort  een kans op een treffer, maar zijn  eerste (net niet)  kopbal haalde de doellijn niet en ook de tweede kans werd door hem gemist. Twee minuten later kreeg  de opnieuw vrijgelopen Stefan Bron ook nog een geweldige kans, maar hij knalde onbesuisd over. Het had op het moment dus ook 1-5 kunnen staan. Maar evengoed ook 2-3.

Abrupt einde
Plotseling werd de wedstrijd dus afgebroken…..Daarvan baalden  trouwens beide ploegen en trainers. Niemand heeft zin in het uitspelen van de resterende 25 minuten op zo’n guur, regenachtig  oktober- of novemberavondje. Westlandia zal niet zo veel moeite hebben om dan tegen tien man de volle buit binnen te halen, wat bij een eventuele nederlaag ook inhoudt dat de thuisploeg een zwakke competitiestart heeft. Bovendien zijn de komende vijf wedstrijden loeizwaar: Vitesse Delft uit,  SVC’08, Skilz, CWO uit en VFC thuis.

Vreemd was ook de ‘move’ dat de wedstrijd werd afgewerkt op het kunstgras van  veld twee, terwijl een jeugdteam op het eerste veld op dezelfde tijd een  wedstrijd afwerkte. Je kunt je achteraf afvragen wie het meeste baat heeft gehad  bij het verplaatsen naar het kunstgras.

HVC’10: El Menkouzi, Van den Bos, Boon, Bogaards, Kramer, Bouwhuis, Groothuizen, Reurink, Wagemakers, Van der Bogt, Sterrenberg.

Rood HVC’10: Rico Sterrenberg (47e minuut) Geel: Kay van den Bos
Scheidsrechter Albert de Jong (Katwijk)

Door: Cees van der Pol
Foto: Mischa Keemink


Het laatste nieuws:

Avatar foto

Mischa Keemink

WaterwegSport.nl - info@waterwegsport.nl