Wim Kieft en Van Egmond bezorgen CWO topavond

Vlaardingen – Donderdag 17 mei jl. waren Wim Kieft en Michel van Egmond te gast bij CWO tijdens een sponsoravond, georganiseerd door de Businessclub CWO en gepresenteerd door Jan Dirk Stouten.

In voorgaande edities heeft de Businessclub van de mooie Vlaardingse vereniging al vaker grote namen weten te strikken; Jean-Marie Pfaff, Martin van Geel, Co Adriaanse, Gertjan Verbeek en meer grote namen uit de voetbalwereld zijn al op bezoek geweest op het prachtige voetbalcomplex.

Hoewel Wim Kieft in zijn boek ‘Kieft’ al de nodige informatie prijs heeft gegeven over zijn drugs- en alcoholverslaging en alle nare gevolgen die deze verslavingen met zich mee hebben gebracht, was het alsnog zeer indrukwekkend en bewonderenswaardig om de openhartigheid van de oud topvoetballer live mee te maken. De verhalen werden, ondanks het toch vaak ernstige karakter, met veel humor, de nodige relativering en nuchterheid verteld. Het publiek, bestaande uit ruim 175 gasten, werd dan ook getrakteerd op het ene lachsalvo na het andere.

Ook Van Egmond, de auteur van o.a. het boek Kieft, is goed gebekt en vol humor. Hij en Kieft hadden niet alleen veel anekdotes over de totstandkoming van het boek, maar ook over andere bekende namen uit de voetbalwereld; Rene van der Gijp, Jan Boskamp, Romario, Johan Derksen, Jean-Marie Pfaff en oud-Feyenoord spits Mike Obiku kwamen ter sprake. Uiteraard kon een oneliner over falend KNVB directeur Hans van Breukelen niet achterblijven: “Het leiden van de Koninklijke Nederlandse Voetbalbond is toch even iets anders dan bij toeval een penalty stoppen op het EK van 1988”.

Aan het einde van de avond was iedereen het er wel over eens. Dit was een topavond en Wim Kieft en Michel van Egmond zijn gewoon twee leuke, ongedwongen, toffe gasten.

Foto: Klaas Bloem

Avatar foto

Mischa Keemink

WaterwegSport.nl - info@waterwegsport.nl

Geef een antwoord