Winnend MSV’71 (10-0) grijpt naast titel door bizarre uitslag concurrent: 37-1

M.S.V.’71 deed afgelopen zaterdag wat het moest doen. Met grote cijfers winnen van het bezoekende en al uitgespeelde ODB. Het werd uiteindelijk 10-0. Maar toen de uitslag van mede koploper Houtwijk bekend werd (37-1) en duidelijk werd dat M.S.V.’71 hierdoor de koppositie was kwijtgeraakt, was er ongeloof, gefronste wenkbrauwen, waren er bedenkingen en bleek de kater groot in het Maassluise kamp. Pleister op de wonde was het feit, dat M.S.V.’71 zeker is van een (vervangende) periodetitel, welke recht geeft op het spelen van nacompetitie.

Voor ODB stond er deze middag niet meer op het spel dan de sportieve eer. Voor M.S.V.’71 waren de belangen duidelijk groter. De equipe van Paul van Loenen voert samen met Houtwijk de ranglijst aan en had voorafgaande aan dit duel een gelijk aantal punten met Houtwijk, maar een duidelijk beter doelsaldo (+21). Om in het spoor te blijven van Houtwijk moest er deze middag door M.S.V.’71 in ieder geval gewonnen worden en het liefst met grote cijfers. Houtwijk, zo was de verwachting, zou tegen laagvlieger HMSH (algedegradeerd) er alles aan gaan doen om de achterstand in doelsaldo op M.S.V.’71 kleiner te gaan maken.

Werken aan doelsaldo
Het duurde precies 7 minuten voordat de man aan het scorebord deze middag voor het eerst aan het werk werd gezet. Het was een cadeautje van Salim Azdoud. De Hagenaar wilde de bal terugspelen op zijn doelman, maar had Jack van der Vlugt over het hoofd gezien. Dankjewel zei de M.S.V.’71 aanvoerder en opende de score (1-0). Binnen het halfuur was het daarna 3-0 door 2 doelpunten van Joel Mijnckens.

De rust ging in met een 5-0 voorsprong voor de mannen van Paul van Loenen doordoelpunten van Kevin Edmilson Santos en Jeremy van Loenen (5-0).

Na de pauze was het enkel nog de vraag hoe hoog de score deze middag in Maassluis West zou uitvallen. Toen de goed leidende scheidsrechter Pepijn van der Hulst voor het laatst floot bleek dat M.S.V.’71 de doelpunten over beide helften eerlijk had verdeel. Want ook in het 2e bedrif moest doelman Bas Swillens de bal 5 keer uit het net halen. De doelpunten makers waren Ricardo de Jager, Jack van der Vlugt, Arno van Zweden en Matthijs Jansen (strafschop).

Kater
Het leek dik voldoende om vooralsnog de koppositie op basis van een beter doelsaldo dan Houtwijk vast te houden. Maar niets bleek minder waar. De mede koploper uit Den Haag had met 37-1 gewonnen en daardoor de koppositie overgenomen van M.S.V.’71. Theoretisch kan M.S.V.’71 met nog 2 wedstrijden te gaan en een gelijk aantal punten met koploper Houtwijk nog steeds aanspraak maken op de titel. Dat kan als Houtwijk nog een misstap begaat en M.S.V.’71 beide wedstrijden weet te winnen. Maar realistisch is deze gedachte niet, omdat Houtwijk nog moet spelen tegen het eveneens gedegradeerde Wanica Star en het bevriende en VCS, dat geen belang meer heeft bij het behalen van punten. M.S.V.’71 doet er goed aan om de laatste 2 wedstrijden te winnen en kijken wat er verder gebeurt. De teleurstelling moet plaatsmaken voor optimisme. Want het spelen van nacompetitie is immers al bereikt. Daar moet vanaf nu de focus op.

Voor M.S.V.’71 kwamen deze middag de volgende spelers in het veld:

Marnix Louter, Rick de Jonge, Ricardo de Jager,Jasper van Veen (79 Ben Wesselius), Joey Frerichs (79 Hicham ait Yahya), Jeremy van Loenen, Matthijs Jansen, Sergio van Staalduinen, Kevin Edmilson Santos (79 Arno van Zweden), Jack van der Vlugt, Joel Meijnckens.

Bron: Nico van der Lelij


Het laatste nieuws:

Avatar foto

Mischa Keemink

WaterwegSport.nl - info@waterwegsport.nl