Winterkampioen HBSS steviger op kop na winst op VDL Maassluis

Een wedstrijd tegen de nummer laatst, altijd een uitdaging voor een koploper en voor HBSS geldt dat zeker wanneer het VDL betreft. De afgelopen twee keer trok de formatie van Toon Wolters namelijk aan het kortste eind met als bijzonderheid zeker het laatste onderlinge treffen in Maassluis waarin door de Schiedammers kort voor het eindsignaal binnen één minuut een voorsprong en zege , gelijkspel uit handen werd gegeven.
Vandaag zou dat anders zijn en HBSS liet zien nu een goed uitgebalanceerd team te zijn dat terug kan vallen op kwaliteit op de reserve bank en dus voor elke tegenstander geducht is.
Al na 6 minuten spelen rondde Maasluizenaar in Schiedamse dienst , Joel Meijnckens , een puike voorzet bekwaam af en zette de voorsprong op het scorebord .

Na een half uur spelen won de immer ijverige Marruchen Zimmerman een kopduel waarmee hij de vrijstaande Klepke bediende . Laatstgenoemde wist wel raad met dit buitenkansje en zette de ietwat ruimere voorsprong in de boeken. Hiermee was de ruststand bereikt en HBSS ging in het begin van de tweede helft door met waar het de eerste helft volop mee bezig was. Met gevarieerd spel en zeker ook gebruik makend van de snelheid van Santos en Meijnckens werd de VDL-defensie bij tijd en wijlen horendol gelopen. HBSS verzuimde verder afstand te nemen en liet VDL terug in de wedstrijd komen .

Een doelpunt van Kees Ketting bracht de spanning terug en de ploeg van Henk Salari rook zijn kansen. Captain van Bueren , zelf zeker één van de uitblinkers deze middag, pepte zijn ploeg op en vanuit een vrije trap van Klepke was hij degene die onrust veroorzaakte in de zestien voor de Maassluisse doelman. Ergens onderweg werd de bal van richting veranderd waarmee Klepke zijn tweede doelpunt van de middag op naam kreeg. Na dit doelpunt kwam HBSS niet meer in gevaar en kon het resultaat beheerst over de streep trekken. Door de overige uitslagen is HBSS nu reeds winterkampioen want de voorsprong op de naaste belagers is opgelopen tot minimaal zes punten. Met de thuiswedstrijd tegen Victoria’04 nog voor de boeg weten de Harga manschappen dat er een mooie tweede seizoenshelft op het programma komt te staan .

Foto: Mischa Keemink


Het laatste nieuws:

Avatar foto

Mischa Keemink

WaterwegSport.nl - info@waterwegsport.nl