WK handbal: Swingend Oranje geeft Duitsers oorwassing

Leipzig – De Oranjedames, met in de gelederen de Schiedammers Dulfer en Jankovic,  hebben een ferme tik uitgedeeld aan concurrent Duitsland. In het laatste duel was Nederland, in een uitverkochte hal in Leipzig, ontzettend scherp.

In de eerste helft mocht Duitse doelvrouw Wetering liefst achttien keer vissen. Meedogenloos op snelheid glipte Oranje door de verdediging van het thuisland. Onder meer Groot en Van der Heijden tilden de score van 9-4 naar 14-8.

WK-vorm
Met vier rake strafworpen, en drie veldgoals, spreidde Abbingh nogmaals haar WK-vorm tentoon. Tot frustratie van Duitse coach Biegler ging Nederland rusten met een voorsprong van acht doelpunten (18-10).

Ook na rust hield een zeker Oranje de touwtjes in handen. Vanuit een hechte dekking, met een felle Wester daarachter, kwam de nationale ploeg geen moment in problemen. Via 24-17 klonk bij 31-23 het eindsignaal.

Eerste plaats
Door de winstpartij staat Nederland voor even op de eerste plaats in poule D. Om 20:30 spelen Servië en Zuid-Korea het slotduel in de groep. Beide opponenten hebben een punt minder dan Oranje. Bij een gelijkspel is de formatie van Thomsen de spreekwoordelijke lachende derde.

Foto: Mischa Keemink

Handbalinside


Het laatste nieuws:

Avatar foto

Mischa Keemink

WaterwegSport.nl - info@waterwegsport.nl

Geef een antwoord