‘WK Handbal voor vrouwen in 2025 in Nederland en Duitsland’

De Nederlandse en Duitse Handbalbonden gaan in december 2025 samen het WK dameshandbal organiseren. De IHF heeft het toernooi toegekend aan beide landen, nadat in september bekend werd gemaakt dat het bid zou worden ingediend. Dat betekent dat de Schiedamse Kelly Dulfer met Oranje, de huidige wereldkampioen handbal, in eigen land op een eindtoernooi te zien zal zijn.

In Caïro werd vrijdag het gezamenlijke bid gepresenteerd, waarna besloten werd de organisatie van het WK 2025 aan de buurlanden toe te kennen. Naast de voorrondes en de hoofdronde, vindt ook het finaleweekend van het WK in Nederland plaats. De speelsteden worden op een later moment bekendgemaakt.

Tjark de Lange, voorzitter van het NHV, over de toewijzing: “Wij zijn ontzettend trots dat we in 2025, samen met de DHB, het wereldkampioenschap gaan organiseren. In december 2025 kunnen wij drie weken lang de handbalsport aan heel Nederland presenteren. Iets wat perfect in de strategie van het NHV past. Het WK is een fantastisch evenement om met onze verenigingen en alle handbalfans naartoe te leven. Vandaag hebben we met onze Oosterburen een sterk bid gepresenteerd en gaan nu samen verder met het realiseren van dit handbalfeest!”

Ook de voorzitter van de DHB, Andreas Michelmann, kijkt uit naar de organisatie: “Handbal verbindt. Dat hebben wij ervaren in de voorbereidende gesprekken met onze Nederlandse vrienden en nu in Caïro. Samen met Nederland willen wij in december 2025 de internationale handbalfamilie een handbalfeest aanbieden. Wij kijken uit naar een intensieve samenwerking met onze buren, die gebaseerd is op een goede relatie.”

Duitsland was in 2017 voor het laatst gastheer van het WK Dameshandbal. 237.263 bezoekers vonden hun weg naar de Arena’s in Leipzig, Oldenburg, Trier, Bietigheim-Bissingen, Magdenburg, en Hamburg. Daarvoor was Duitsland gastheer in 1997 en 1965. Nederland was eerder gastheer van het toernooi in 1971 en 1986. Oranje werd eind december 2019 voor het eerst wereldkampioen.

Deel dit bericht: <br>Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on Facebook
Facebook
0Pin on Pinterest
Pinterest
0Email this to someone
email

Mischa Keemink

WaterwegSport.nl - info@waterwegsport.nl