WK Tafeltennis: Oranje (vr) wint tweede groepsduel


SCHIEDAM – Tafeltennisster Britt Eerland heeft zondag met Oranje het tweede groepsduel winnend afgesloten. Roemenië werd zondagavond met 3-1 opzij gezet.

Zondagavond stond de clash met Europees Kampioen Roemenië op het programma. Kim Vermaas verloor nog, maar Li Jie en tweemaal de Schiedamse Britt Eerland haalde de zeges binnen: Eerland maakte het bijzonder spannend. Tweemaal won ze de laatste game met minimale cijfers: 13-11 en 15-13. Roemenië kon overigens door een bijzondere situatie bij de loting topspeelsters Elizabeta Samara en Bernadette Szocs niet opstellen door een beslissing van de scheidsrechter. Maandag neemt Nederland het op tegen Chinees Taipei.

De mannen, met Schiedammer Laurens Tromer in de gelederen, speelden in de B-categorie hun eerste duel tegen Oekraïne. Tromer klopte Yaroslav Zhmudenko met 3-2, maar verloor later van Lei Kou. Teamgenoten Rajko Gommers en Ewout Oostwouder verloren ook hun singles, waardoor Oranje met 3-1 verloor. Op maandag speelt Oranje tegen Chili het tweede groepsduel.

 

Deel dit bericht: <br>Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on Facebook
Facebook
0Pin on Pinterest
Pinterest
0Email this to someone
email
Mischa Keemink

Mischa Keemink

WaterwegSport.nl - info@waterwegsport.nl