WK Voetbal Round-Up: Messi houdt kansen Argentijnen in leven

REGIO – Op het WK Voetbal in Qatar is zaterdag weer veel te beleven geweest. Deze dag was het de beurt aan de groepen C en D. De dagelijkse Round-Up.

Groep C

In deze groep was het de beurt aan Polen en Saudi-Arabië. De Polen moeten continu achteruit en speelden bij vlagen hard. De Saudi’s waren veel beter dit duel, maar het ontbrak ditmaal aan scherpte voorin. Uiteindelijk zorgden Zielinksi en Lewandowski voor een verrassende Poolse zege. De Saudi’s misten in de tweede helft ook nog een pingel. Feyenoorder Szymanski kwam niet binnen de lijnen ditmaal. In de avondwedstrijd tussen Argentinië en Mexico, een wedstrijd vol vuur en passie, nam sterspeler Messi zijn land bij de hand. Na de eerdere nederlagen tegen de Saudi’s was een zege nu het enige dat telde. Messi scoorde openingstreffer en later besliste Fernandez het duel met de 2-0. In deze groep staat Polen nu eerste met 4 punten gevolgd door Saudi-Arabië en Argentinië met drie.

Groep D

In Groep D wist Australië haar tweede duel te winnen van Tunesië. De ploeg van bondscoach Graham Arnold (ex-NAC Breda red.) won dankzij een treffer van Duke. Topfavoriet Frankrijk plaatste zich in deze poule als eerste voor de volgende ronde. Dankzij twee goals van Mbappé werd er met 2-1 gewonnen van het stugge Denemarken. Dat wist tussendoor via Christensen nog wel gelijk te maken.

Avatar foto

Michael de Vogel

WaterwegSport.nl - info@waterwegsport.nl