WK volleybal: Oranje onderuit tegen Canada

De Nederlandse volleyballers met in de gelederen Schiedammer Wessel Keemink, zijn begonnen aan het WK in met een nederlaag tegen Canada. De Noord-Amerikanen waren in het Bulgaarse Ruse met 3-0 te sterk voor Oranje. Vrijdag speelt Nederland verder tegen China.

Opstellingen

Bondscoach Gido Vermeulen koos in de eerste WK-wedstrijd voor de volgende basisopstelling: Daan van Haarlem (spelverdeler), Nimir Abdelaziz (diagonaal), Thijs ter Horst en Gijs Jorna (passer/lopers), Jasper Diefenbach en Michael Parkinson (middens) en Dirk Sparidans (libero).

Bij Canada startte Jay Blankenau als spelverdeler, de oud speler van Abiant Lycurgus. De coach van Canada, de Fransman Stéphane Antiga, is een bekende oud-speler en werd als coach in 2014 wereldkampioen met Polen.

1e set: Slecht begin voor Oranje

De eerste set op het WK was er een om snel te vergeten. Bondscoach Vermeulen moest al op 1-5 zijn eerste time-out aanvragen en Nederland kreeg de vroege achterstand niet meer gedicht. Na een kleine opleving kwam Oranje tot op drie punten (6-9), maar bij de tweede technische time-out was het gat al opgelopen tot 9-16. Vermeulen bracht enkele wissels in, maar die konden niet voorkomen dat Nicholas Hoag 15-25 scoorde.

2e set: Kansen weggegeven in eindfase

In de tweede set kwam Nederland volleyballend veel beter in het spel. De start was opnieuw slecht (1-4) maar gedurende de set ging het steeds beter lopen voor de Lange Mannen. Abdelaziz en Diefenbach namen hun team op sleeptouw, en met de invallers Maarten van Garderen en Jeroen Rauwerdink liep Oranje zelfs uit naar een 18-16 voorsprong.

Tot 22-22 had Nederland alle uitzicht op setwinst, maar na een totaal mislukte service van Ter Horst en een in het blok geslagen aanval van Abdelaziz kwam Canada op 22-24. Oranje werkte nog een Canadees setpoint weg, maar bezweek op het tweede toen de ingekomen Wouter ter Maat fout serveerde.

3e set: Geen stunt voor Oranje

Voor de derde keer op rij was de start van de set slecht voor Nederland: 1-4. Vermeulen bracht Thomas Koelewijn in en later ook opnieuw Van Garderen en Rauwerdink. Op 15-18 mocht Oranje nog hopen op een wonder, maar het spel was te slordig om aanspraak te maken op setwinst. Canada, dat sterk serveerde vandaag, had de wedstrijd onder controle en maakte het karwei koeltjes af na een score van Sharone Vernon-Evans: 18-25.

Donderdag vrij, vanaf vrijdag vier wedstrijden op rij

Op donderdag is Nederland vrij. Vanaf vrijdag speelt Oranje achtereenvolgens tegen China, Brazilië, Frankrijk en Egypte.

Nederland – Canada 0-3 (15-25, 23-25, 18-25)

Bron: Volleybal.nl


Het laatste nieuws:

Deel dit bericht: <br>Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on Facebook
Facebook
0Pin on Pinterest
Pinterest
0Email this to someone
email
Mischa Keemink

Mischa Keemink

WaterwegSport.nl - info@waterwegsport.nl