WPT: Cuba verslaat Japan na verlenging

De honkballers van Cuba hebben maandag na de zege op Chinese Taipei ook hun tweede wedstrijd op het World Port Tournament in Rotterdam gewonnen. In het Familiestadion rekenden de Cubanen na een bizarre verlenging af met Japan, dat in de openingswedstrijd nog te sterk was voor Curaçao. Het werd 13-5 voor Cuba.

Na negen innings stond er een 4-4 tussenstand op het scorebord. Japan had in de laatste slagbeurt liefst drie honken bezet, maar het wist niet tot scoren te komen. In de elfde en laatste inning maakte Osvaldo Vázquez uiteindelijk het verschil namens Cuba. Met een home-run bezorgde hij zijn ploeg drie punten: 7-4. Vervolgens liepen de Midden-Amerikanen snel uit naar 13-4. Daarna was Japan niet meer bij machte om nog gelijk te maken.

Eerder op maandag pakte Curaçao haar eerste overwinning op het WPT door Chinese Taipei met 4-0 te verslaan. Dinsdag staan wederom twee wedstrijden op het programma. Dan speelt het Nederlands honkbalteam tegen Cuba en neemt Japan het in een Aziatische confrontatie op tegen Taiwan.

 

Stand na 3 dagen:

1. Nederland        2-4

2. Cuba                 2-4

3. Japan                2-2

4. Curaçao            3-2

5. Chinese Taipe   3-0

 

 

 

 

[slideshow_deploy id=’3595′]

Avatar foto

Elijah Valk

WaterwegSport.nl - elijahvalk74@gmail.com