WPT: Sensationele overwinning Nederland op Cuba

PPLL0940 (2)

In een uitverkocht familiestadion In Rotterdam heeft Nederland een fantastische overwinning behaald. Tegen toernooifavoriet Cuba werd met 12-7 gewonnen.

De wedstrijd kwam pas echt op gang in de 6de inning, tot dat moment hadden de pitchers de wedstrijd geheel onder controle. De stand op dat moment was 1-1 en de honkslagen waren op één hand te tellen. Allereerst scoorde Nederland door een foute aangooi naar het eerste honk de 2-1. In de gelijkmakende beurt liet Cuba eindelijk zien waar het in staat toe is.

Met een man op de honken sloeg Osvaldo Vázquiz een homerun (zijn derde al van dit toernooi). Arshwin Asjes had op dat moment pitcher Orlando Yntema al vervangen. Helaas bleef de wedstrijd voor Asjes van korte duur. Na 1/3 inning werd hij vervangen (0-1-2-0), door Berry van Driel. Ook Van Driel kreeg de wedstrijd niet onder controle en werd hij aan het eind de inning vervangen door Bayron Cornelisse. Cuba was op dat moment al uitgelopen naar 2-6.

In de 7de inning liet ook Nederland zich zien. Door maar liefst 5 hits te slaan, waaronder twee driehonkslagen (Dashenko Ricardo en Dwayne Kemp), wisten de mannen van Steve Janssen de score om te buigen naar een 9-6 voorsprong. Cuba dat vanaf dat moment onrustig speelde, wat mede veroorzaakt werd door 4 maal van Pitcher te wisselen in één inning, wist nog één maal te scoren. In de gelijkmakende 7de inning werd dit gedaan via een solo homerun.

Nederland kon de wedstrijd rustig uitspelen en behaalde via twee maal een twee honkslag van Gianison Boeekhoudt en Kevin Moesquit nog drie punten binnen. Werpers Bayron Cornelisse en Loek van Mil wisten de Cubanen van de honken af te houden, waardoor de einstand bepaald werd op 12-7.

Eerder op de dag won Chinese Taipei met 6-4 van Japan. De stand na 4 wedstrijddagen is nu als volgt:

1. Nederland             3-6

2. Cuba                     3-4

3. Japan                    3-2

4. Curaçao                3-2

5. Chinese Taipei      4-2

Morgen worden de laatste poulewedstrijden gespeel (Curaçao-Cuba en Nederland-Japan)

 

 

 

 

 

 

[slideshow_deploy id=’3595′]

Avatar foto

Elijah Valk

WaterwegSport.nl - elijahvalk74@gmail.com