WTT: Nikola Metic/Mate Pavic naar finale dubbel

Het regende tiebreaks in de halve finales van het dubbelspel tijdens de 48e editie van het ABN AMRO World Tennis Tournament. De dubbels Nikola Metic/Mate Pavic (foto) en Kevin Krawietz/Horia Tecau staan na zwaarbevochten zeges vandaag vanaf 12.45 uur in de finale op het centre court van Rotterdam Ahoy.

Nikola Mektic (32) en Mate Pavic (27) zijn dit toernooi als tweede geplaatst. Het Kroatische dubbel voldoet met een finaleplaats aan de verwachtingen. Makkelijk was dat niet. Zij hadden bijna twee uur nodig om het Franse duo Jeremy Chardy/Fabrice Martin te verslaan: 7-6 (3), 6-7 (11), 10-4. Het is geen toeval dat zij met elkaar samen spelen, want komende zomer staat de Olympische Spelen in Tokio op het programma. In Kroatië wordt al stiekem van een medaille gedroomd. Metic en Pavic wonnen dit jaar al twee ATP-toernooien: in Antalya en Melbourne. Bij de Australian Open was de halve finale het eindstation. Voor Mate Pavic is het tweede keer dat hij in de finale in Ahoy staat. In 2018 bleef de voormalige nummer één van de wereld met Oliver Marach met lege handen achter.

Metic en Pavic gaan in de finale de baan op tegen het gelegenheidsdubbel Kevin Krawietz/Horia Tecau. Dit gelegenheidsdubbel versloeg in de andere halve finale het koppel Henri Kontinen/Edouard Roger-Vasselin: 7-6 (5), 6-7 (3), 10-6. Het is zeker wennen voor de Fin Kontinen, want de laatste twee jaar stond hij in de Maasstad in de dubbelspelfinale. Kontinen won in 2019 met Jeremy Chardy de titel en vorig jaar was hij met Jan-Lennard Struff verliezend finalist.

Horia Tecau staat voor de vijfde keer in de Rotterdamse dubbelfinale. De 36-jarige Roemeen was alleen in 2015 de sterkste met Jean-Julien Rojer. Zij waren jarenlang een vast dubbel op de ATP-tour, maar hun wegen zijn vanaf dit seizoen gescheiden. Tecau is nu gekoppeld aan Marcelo Melo, die deze week ontbreekt op Nederlands grootste ATP-toernooi. En dat is juist mooi in het dubbelspel. Specialisten zitten soms zonder hun vaste dubbelpartner en gaan dan op zoek naar een tijdelijke nieuwe partner. Deze keer ook gelijk met succes. Horia Tecau vond de ‘vrije’ Kevin Krawietz (29) en na drie zeges staan zij in de finale.

Bron: ABN AMRO WTT
Foto: Mischa Keemink


Het laatste nieuws:

Avatar foto

Mischa Keemink

WaterwegSport.nl - info@waterwegsport.nl