Youngsters bezorgen HVC’10 bekerzege op eersteklasser Den Hoorn

Het waren de jongste spelers die HVC’10 zaterdag de overwinning bezorgden tegen eersteklasser zondag SV Den Hoorn. In het eerste kwartier leek het daar zeker niet naar uit te zien, want de snelle voorhoede van de thuisclub flitste voortdurend door de Hoekse defensie. Het bleef echter bij de intikker van Kensly Plaate in de 6e minuut, na weer zo’n soepele aanval. (1-0)

Door: Cees van der Pol

Daarna werd het spel aan beide zijden heel rommelig, lag het spel steeds stil wegens blessurebehandelingen en maakte de assistent-scheidsrechter van Den Hoorn er een lachwekkend potje van. Scheidsrechter Stanley van Lith uit Honselersdijk negeerde verstandig zijn onterechte vlagsignaal bij de Hoekse gelijkmaker. Het was de eerste Hoekse goal van nieuwkomer Sil van Ooijen. Tien minuten later presteerde hij hetzelfde, nu na een verre uittrap van doelman Madern. Van Ooijen kwam deze zomer terug van de Westlandia-jeugd en zal dit jaar heel wat doelpunten gaan maken. SV Den Hoorn trof het voor de rust niet dat het twee spelers moest missen met vrij ernstig uitziende blessures, waarbij het kunstgras ook een hoofdrol vervulde.

Ondanks de voorsprong liep het niet bij de Hoekse ploeg en dat kwam ook wel omdat het een paar belangrijke spelers miste vanwege vorige week opgelopen blessures.(aanvoerder Michael van den Bos, Dylan Boogaard) Niettemin greep trainer Piet Boon in, bracht de deze week ziek geweest Wesley van der Est in het veld voor Jim van Dijk en dat bracht veel meer rust in het Hoekse spel. Jeffrey van den Bos maakte plaats voor de snelle Dave Kram en dat ‘jonkie “ bracht uiteindelijke de 3-2 score op het bord. Vlak daarvoor was de thuisclub op gelijke hoogte gekomen, als was dat niet uit eigen verdienste.

Centrale verdediger en aanvoerder Glenn Boon kopte na een strakke voorzet de bal snoeihard langs zijn eigen keeper. HVC’10 had op dat moment echter al in een zetel moeten zitten, want kort na rust misten Jorno Reurink, Rick Voskamp en Sil van Ooijen eenvoudige kansen. Verder kwam de ploeg uit Den Hoorn niet, zeker omdat het Hoekse team het spel door hoog druk te zetten het spel van de thuisclub volkomen ontregelde. Het zag er dan ook steeds armoediger uit en slecht spel gaat vaak gepaard met frustraties. Het aantal gele kaarten liep dan ook behoorlijk op daarin scoorde de thuisclub beter dan HVC’10, dat overigens ook gele prenten zag uitdelen aan Dave Kram, Kay van den Bos en Jim van Dijk. De Hoekse ploeg staat met twee overwinningen in poule 31 op kop.

Foto: Archief Mischa Keemink


Het laatste nieuws:

Deel dit bericht: <br>Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on Facebook
Facebook
0Pin on Pinterest
Pinterest
0Email this to someone
email

Mischa Keemink

WaterwegSport.nl - info@waterwegsport.nl