Yuri Nooteboom (Kethel Spaland): ‘Tweede klasse is het maximale’

Kethel Spaland speelt inmiddels een jaar op het nieuwe prachtige complex op de A4. Tijdens dit jaar viel het doek in de tweede klasse maar staat het ook weer op kop in de derde klasse. Clubman Yuri Nooteboom maakte dit alles van dichtbij mee. VoetbalRotterdam stelde de topscorer enkele vragen.

Je speelde jarenlang voor VVK en Kethel Spaland op het ‘oude’ complex. Hoe bevalt het nieuwe complex?

Op het oude complex hadden we oude kleedkamers, een oude kantine en slechte velden. Dit alles zorgde voor erg veel sfeer!  Om het nieuwe complex hebben we mooie kleedkamers een grote moderne kantine en 4 super kunstgrasvelden. Maar de gezelligheid erin krijgen is toch moeilijk. Hier zijn we als club ook echt mee bezig en dit begint de vruchten af te werpen.

Is er veel veranderd binnen de club op het nieuwe complex?

Nee, er zijn alleen veel teams bijgekomen. Maar de vaste kern van onze club is er nog en die gaan ook niet weg omdat het een echte familieclub is.

Al jarenlang weet je het net veelvuldig te vinden. Ook dit seizoen scoor je er weer op los. Heb je er nooit aan gedacht om het een stap hogerop te proberen?

Ik ben naar Excelsior Maassluis gegaan om dit te proberen. Mede door mijn werk en de gezelligheid op toen nog VVK is dit geen succes geworden. Terwijl ik het ook erg naar mijn zin had bij Excelsior Maassluis maar ik wil gewoon een paar biertjes drinken na de wedstrijd en daar moest ik na 2 biertjes alweer de auto in naar huis.

Kethel Spaland degradeerde afgelopen seizoen uit de tweede klasse. Nu staan jullie op kop en lijken jullie direct terug te keren. Is Kethel Spaland een maatje te groot voor de derde klasse en te klein voor de tweede klasse?

We staan er op dit moment goed voor. Maar we hebben veel lastige wedstrijden in de 3de klasse dus direct terug keren is nog een lange weg. Ons team is redelijk stabiel en dat is onze grote kracht. Ik denk ook dat we de tweede klasse aan kunnen. Dit hebben we 1 jaar laten zien en het jaar erop zat alles tegen en vlieg je eruit. Terwijl we daar de 2de seizoenshelft hebben laten zien dat we van iedereen kunnen winnen in de 2de klasse. Maar de eindsprint kwam toen te laat.

Hoe zie je de komende jaren nog voor je wat betreft je eigen carrière?

Vorig jaar heb ik wat blessures gehad, dit seizoen gelukkig nog niks. Zolang ik een meerwaarde ben voor Kethel Spaland en ik krijg niet te veel blessures blijf ik doorgaan bij de hoofdmacht. Ik heb geen idee hoelang dit nog duurt?

Waar ligt het plafond van Kethel Spaland nu het op het nieuwe complex speelt?

Met deze groep is 2de klasse het maximale, wij betalen niet dus we moeten het echt hebben van jongens die voor de gezelligheid voetballen. Gelukkig komt er vanuit de jeugd genoeg talent aan en wie weet waar dat ons brengt!

Foto: Mischa Keemink, www.vksportphoto.com

Door Michel Feenstra

Het laatste nieuws:

Deel dit bericht: <br>Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on Facebook
Facebook
0Pin on Pinterest
Pinterest
0Email this to someone
email

Mischa Keemink

WaterwegSport.nl - info@waterwegsport.nl