Yuri Nooteboom zwaait zaterdag 10 juni af met wedstrijd Kethel Spaland vs KS Coryfeeën

Yuri Nooteboom neemt aankomend weekend met een wedstrijd tussen een door hem samengesteld elftal en de huidige selectie van Kethel spaland afscheid van het selectievoetbal. Het boegbeeld van Kethel Spaland en medeeigenaar van het zomers succesdrankje Schietroen en Schienas, speelt al zijn hele leven voor de Kethelappers en wist in de 15 jaar dat hij in de voorhoede actief was de doelpunten aan een te rijgen. Niet alleen binnen het veld scoorde hij erop los, ook buiten het veld was hij zeer doeltreffend: afgelopen maand werd hij samen met levenspartner Lizzy de trotse ouder van een drieling! “Mede hierdoor heb ik besloten met selectievoetbal te stoppen, het is best wel druk zo hahaha.” Waterwegsport.nl heeft de afgelopen jaren genoten van de clubman pur sang en keek met hem terug naar zijn indrukwekkende loopbaan.

Leeftijd: 34 jaar.

Hoe lang eerste? 15 jaar met daartussen 1 jaar naar Excelsior Maassluis.

Debuut: De echte debuutwedstrijd kan ik mij niet zo goed meer herinneren. Maar het seizoen wel, dit was met Trainer Ronald Scholte. We zijn dat jaar direct kampioen geworden en we speelde 4-4-2. Met 4 gelijkwaardige spitsen dus de concurrentie was hevig.

mooiste moment(en): het promoveren naar de 3de klasse met een heel jong elftal na een promotiewedstrijd thuis tegen Oudewater. Deze wedstrijd had alles. Heel veel publiek, tumult en aan het einde een penaltyreeks. De ontlading na de winnende was groot.

Slechtste moment(en): Een avondwedstrijd bij MSV. Ik kreeg het aan de stok met de keeper en in een waas gaf ik hem een klap op zijn neus. We kregen allebei rood. Maar later bleek zijn neus gebroken. Uiteraard heb ik hem nog gebeld om mij excuses aan te bieden en een bosje bloemen gestuurd.

Beste medespelers: Dave Roozen, Miletson de Freitas en Tim Lansbergen. Dave bracht zoveel rust in ons spel en zag het spelletje echt. Miletson was mijn maatje voorin en we wisten elkaar blindelings te vinden. Tim is wat minder technische begaafd maar een winnaar pur sang en we begrepen elkaar ook zonder te praten.

Beste trainer: Uhmm deze is lastig. Elke trainer had zo zijn kwaliteiten. Raymond Kraaijbeek gaf de leukste/beste trainingen maar had bij ons nog wat moeite met onze mentaliteit in de kleedkamer. Peter van Buuren begreep weer heel erg goed dat het vooral om het teamgevoel ging.

Slechtere trainer: dat is niet zo netjes om te vertellen. Maar niet alles was goed. Laten we het daarop houden.

Voetbalvrienden: een groot gedeelte van mijn vrienden nu heb ik nog steeds te danken aan voetbal. Maar ook jongens als Ruben de Vries en Eelco van Viersen zijn vrienden geworden, ook al zie ik ze minder vaak. Toch spreken er nog regelmatig af voor een hapje eten.

Mooiste doelpunt: het zijn er eigenlijk twee. In de kampioenswedstrijd bij Perkouw uit moesten we winnen om kampioen te worden. We stonden nog 1-0 achter in de 92ste minuut en ik had heel de wedstrijd geen bal geraakt. Toen viel di voor m’n voet en maakte ik de 1-1. Direct vanaf die aftrap pakte onze linksbuiten de bal af en gaf hem voor op mijn hoofd. 1-2… de scheids floot direct af maar hij kon niet anders want het veld stroomde vol met supporters!

Altijd kethel spaland? Ik heb het 1 jaar geprobeerd bij Excelsior Maassluis, maar ik miste het biertje drinken met mn vrienden bij VVK toen nog.

Wat wil ik nog kwijt: kies voor eigen jeugdspelers voor de selectie en laat ze binding krijgen met de club dan kunnen zomaar 15 jaar in het eerste spelen!

De wedstrijd wordt uiteraard gespeeld op het terrein van Kethel Spaland en start om 11:30 uur. Het team van  de Coryfeeën bestaat uit de volgende spelers:

1. Remco Nooteboom keeper
2. Elroy van Wijngaarden achter back
3. Dominic Verschoor achter links
4. Maikel Scharloo achter
5. Jones Ruwendley middenveld
6. Dave rozen middenveld
7. Richard Kreischer middenveld of achter
8. Danny v Gulik middenveld of achter
9. Dimitri Hooftman middenveld
10. Eelco van Viersen achter
11. Gydo Mokveld spits
12. Marvin Werkhoven rechts of linksbuiten
13. Sander Versluis rechts of linksbuiten
14. Yuri Nooteboom alleskunner
15. Mischa Keemink spits
16. Quincy Arnhem rechts of linksbuiten
17. Tjalie Steenbergen middenveld
18. Nick Lansbergen middenveld of achter
19. Peter van Buuren
20. Robin Smallegange
21. Jaap Scharloo

Schiedam, HBSS – Kethel Spaland (za) voetbal, derde klasse B, West 2, seizoen 2017-2018 Mischa Keemink,
Kethel Spaland wint uit met 2-1 van Perkouw en word hiermee kampioen in de 3de klasse
29-06-2019: Voetbal: Schiedams elftal v Sparta Rotterdam: Schiedam, Bart Vriends, Yuri Nooteboom (VVKS za)
Vlaardingen, season 2021 / 2022, VFC (za) – Kethel Spaland (za) 21/22, Yuri Nooteboom

 

Schietroen Yuri Nooteboom en Tim Lansbergen

 


Het laatste nieuws:

Avatar foto

Mischa Keemink

WaterwegSport.nl - info@waterwegsport.nl