G-teams strijden Rinus Bentem VFC G-voetbaltoernooi

16 G-teams uit heel Nederland strijden om de overwinning tijdens 21e editie van het Rinus Bentem G-voetbaltoernooi in Vlaardingen

Donderdag, 8 juni 2023 – Op zaterdag 17 juni 2023 zal het complex van de Vlaardingse voetbalclub VFC voor de 21e keer het decor vormen voor het Rinus Bentem G-voetbaltoernooi. Dit jaar zullen maar liefst 16 teams uit heel Nederland deelnemen. Het toernooi, dat aangepast voetballen stimuleert, is bestemd voor mensen met een lichamelijke en/of verstandelijke beperking. Het evenement markeert ook de 30e verjaardag van het aangepast voetballen in Vlaardingen.

In 1993 werd het G-voetbal geïntroduceerd bij VFC door Rinus Bentem, Jaap Jongejan, Dirk de Romph en Hennie Meder. Zij hebben jarenlang aan dit initiatief voor aangepast voetballen invulling gegeven. Een regelmatig terugkerend evenement is het G-voetbal toernooi Rinus Bentem. In 2006 overleed Rinus Bentum op 62-jarige leeftijd. Sindsdien is zijn naam aan dit toernooi verbonden.

Het Rinus Bentem G-voetbaltoernooi begint om 10.00 uur met de aftrap door Vlaardingse wethouder Arnoud Proos (Sport en bewegen). Hij doet dit samen met Thijs Bentem, de kleinzoon van Rinus Bentem. Vervolgens worden de wedstrijden gespeeld in vier poules van ieder vier teams. Elke wedstrijd duurt een kwartier. Na de lunch krijgt ieder team vervolgens de kans om zoveel mogelijk punten te behalen tijdens het doelschieten. De middagwedstrijden, inclusief de finale, vinden plaats tussen 13.00 en 15.00 uur. Om 15.15 uur is de prijsuitreiking.

De toegang tot het Rinus Bentem G-voetbaltoernooi is gratis. De organisatie nodigt iedereen die geïnteresseerd is in aangepast voetbal van harte uit om te komen kijken. Dit geldt niet alleen voor mensen die zelf aangepast willen voetballen, maar ook voor ouders en begeleiders. Het toernooi biedt de gelegenheid bij uitstek om de sportieve prestaties en het enthousiasme van de G-voetballers met eigen ogen te zien.

Het Rinus Bentem G-voetbaltoernooi belooft wederom een dag vol spannende wedstrijden en sportieve uitdagingen te worden. Het is daarnaast een viering van inclusie, doorzettingsvermogen en de kracht van aangepaste sporten. Het evenement biedt deelnemers de mogelijkheid om hun vaardigheden te tonen en nieuwe vriendschappen te sluiten.

Het evenement vindt plaats op het complex van de Vlaardingse voetbalclub VFC, gelegen aan de Sportlaan 130 in Vlaardingen.

Foto: VFC


Het laatste nieuws:

Avatar foto

Mischa Keemink

WaterwegSport.nl - info@waterwegsport.nl