Zwak Sparta Rotterdam verliest met grote cijfers van TOP Oss

ROTTERDAM – Een zeer zwak spelend Sparta Rotterdam heeft thuis niet weten te winnen van nummer 8 TOP Oss. De Brabanders waren met 1-4 te sterk voor Sparta Rotterdam. Dat zeker niet met de sterkste opstelling voor de dag kwam.

Het eerste gevaar van de wedstrijd betekende ook gelijk het eerste doelpunt van het duel. Deroy Duarte schoot de bal snoeihard van buiten de zestienmeter binnen. Keeper Ronald Koeman, inderdaad de zoon van de bondscoach, liet de bal pardoes door zijn handen heen schieten. Er leek geen vuiltje aan de lucht voor de Rotterdammers. Zij creëerden goede kansen en hadden het betere van het spel. Het uitvallen van de behendige aanvaller Mohamed Rayhi was een flinke streep door de rekening. Toch kwam TOP OSS na achttien minuten terug in de wedstrijd. Bryan Smeets bracht een vrije trap in de doelmond. Roy Kortsmit twijfelde en kon uiteindelijk de inzet van Hennos Asmelash niet meer keren, 1-1.

Even leken de Rotterdammers de weg kwijt. Zij creëerden weinig en het duel speelde zich vooral op het middenveld af. Duarte was tien minuten voor rust nog dichtbij, maar Koeman lag een Spartaans doelpunt in de weg. Invaller Duplan kreeg een uitgelezen kans op de 2-1, maar hij schoot oog-in-oog met de keeper hoog over. De Rotterdammers werden op slag van rust iets gevaarlijker, maar scoren deden zij in het eerste bedrijf niet meer.

De tweede helft begon met een foutenregen van beide kanten. Het eerste gevaar kwam pas na 68 minuten toen Bryan Smeets net naast het doel schoot. Even later was het uit een pijlsnelle counter wel raak, 1-2. Vanaf de aftrap was het oud-Spartaan en kind van de club Huseyin Dogan die er 1-3 van maakte. Met de wissel Laros Duarte voor de reeds ingevallen Duplan probeerde Henk Fraser nog de score recht te breien. Maar het tegenovergestelde gebeurde.

Terwijl de eerste Sparta-supporters al in de auto zaten onderweg naar huis maakte Dogan er tot overmaat van ramp ook nog even 1-4 van. Dit was tevens de einduitslag.

Foto: Mischa Keemink


Het laatste nieuws:

Deel dit bericht: <br>Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on Facebook
Facebook
0Pin on Pinterest
Pinterest
0Email this to someone
email
Mike Bos

Mike Bos

WaterwegSport.nl - info@waterwegsport.nl