In een duel dat begon met een matige vertoning van Zwaluwen, ontbrak de gebruikelijke scherpte en intensiteit die de Vlaardingers kenmerkt. “Het ontbreken van enkele spelers kon niet als excuus worden aangevoerd voor deze zwakke vertoning.” liet oefenmeester Henk de Zeeuw weten.

Hoewel sportclub Feyenoord enkele mogelijkheden creëerde, bleven echte kansen aan beide zijden uit. Totdat vlak voor rust, uit een hoekschop die via een rebound tot stand kwam, de bal genadeloos hard in het doel werd geschoten, waarmee Feyenoord op voorsprong kwam.

Zwaluwen – sc Feyenoord 23/24

Hoekschoppen bleken een cruciale rol te spelen in deze wedstrijd, aangezien ze kort na rust leidden tot de 0-2 en 0-3. Desondanks had Oneal Maatsen eerder de gelijkmaker moeten scoren, maar hij slaagde er niet in om oog in oog met de keeper te scoren.

Hoewel de wedstrijd gespeeld leek, was dat zeker niet het geval. Zwaluwen had wat tijd nodig om wakker te worden, maar eenmaal bij de les slaagden ze erin de achterstand te verkleinen tot 3-1 dankzij een prachtige voorzet van Patrick Triep, gevolgd door een kopbal van Jazzy Adams.

Zwaluwen – sc Feyenoord 23/24, Henk de Zeeuw

Plotseling was het Zwaluwen die de boventoon voerde, met talloze kansen voor de goed ingevallen Gerson Pisas. Echter, het ontbrak hen aan precisie in de afwerking. Zo raakte Eric Fortes de binnenkant van de paal en verzuimde Ellery Klaris een grote kans door te kiezen voor een matige stift in plaats van simpelweg de bal langs de keeper te schuiven.

De ervaren Leon Krzanric werd nog ingebracht als een laatste wanhoopspoging, maar het mocht niet baten. “Zwaluwen was te lang niet op hun best, en tegen een sterke tegenstander als Feyenoord kom je daar niet mee weg.” aldus de Zeeuw.

Foto: Mischa Keemink

Avatar foto

DoorMischa Keemink

WaterwegSport.nl - info@waterwegsport.nl