Zwaluwen wint knap van de nummer twee Smithoek

Twee keer oranje vandaag. Eerst Smitshoek en daarna snel achter de buis naar het echte oranje kijken.

De nummer 2 tegen de nummer 12 maar deze verhouding was niet terug te zien op het veld. Zwaluwen liet het eerste kwart van de wedstrijd, het beste voetbal zien van het seizoen. Alles klopte. Het druk zetten, de opbouw en het creëren van kansen. Na gemiste kansen van Eric Fortes, Gerson Pisas, Quincy Does en Pjotr Jongste was het de laatste die uiteindelijk raak schoot. Prima in het hoekje. Maar net als vorige week zorgde de voorsprong voor het verlies van het initiatief. Vooral de goede rechtsbuiten van Smitshoek werd steeds dreigender. Hij was het ook die na 30 minuten de terechte 1-1 binnen schoot. Een harde schuiver die voor een goede keeper als Boy de Jong eigenlijk houdbaar was. Maar Zwaluwen kwam meer en meer in de wedstrijd en het was Pjotr die vlak voor rust de 1-2 moest binnen schieten na een mooie voorzet van Michel da Silva. Zijn inzet was echter te zacht.

Na rust weer een sterk startend Zwaluwen. Na 15 minuten leverde dat ook de verdiende voorsprong op. Gerson met een geweldige dribbel. Sneed naar binnen en schoot hard in de korte hoek vanaf de rand 16m.

Smitshoek drong aan, was dreigend maar creëerde niet echt kansen. Zwaluwen had het lastig in deze fase maar hield stand. Met verse wissels en een aanpassing in het systeem kwamen ze weer terug in de wedstrijd. Het laatste kwartier had Zwaluwen afstand moeten nemen. Dotten van kansen voor Etson Galong (raakte de lat), Gerson (goal afgekeurd) en het had een 100% penalty moeten krijgen. Ukbe Arslan schoot te wild over op weg naar de keeper en Michel schoof de bal van 11 meter naast de verkeerde kant van de paal.

Waar het eerder dit seizoen meerdere keren een hoge prijs betaalde, bleef het deze keer zonder gevolgen. En zo de tweede winst op rij tegen een hele goede tegenstander. Nou deze vorm doortrekken volgende week thuis tegen Jodan Boys en met een goed gevoel de winterstop in.

Foto: Mischa Keemink


Het laatste nieuws:

Avatar foto

Mischa Keemink

WaterwegSport.nl - info@waterwegsport.nl