5 mei Nationale Straatvoetbaldag in Schiedam

straatvoetbaldag

SCHIEDAM – 5 mei is het weer Nationaal Straatvoetbaldag! Het evenement wordt in Schiedam gehouden op de Laan van Bol’Es Plein Contrabas.
Begin 2008 heeft de SVBN tezamen met de voormalig minister voor Wonen, Wijken en Integratie 5 mei uitgeroepen tot Nationale Straatvoetbaldag, als symbool voor vrijheid, respect, samenspel en plezier.
Op deze dag vindt traditioneel de aftrap plaats van de Nationale Straatvoetbalkampioenschappen en worden in alle deelnemende wijken voorrondes georganiseerd. Naast leuke en spannende straatvoetbalwedstrijden moet dit evenement worden gezien als één groot (wijk)feest waarin muziek, dans, eten, plezier en onderlinge communicatie net zo belangrijk zijn.In 2008 vond de eerste ‘5 mei: Nationale Straatvoetbaldag’ plaats en werden in 36 krachtwijken in Nederland straatvoetbalevenementen georganiseerd. Bij de laatste editie participeerden ruim 231 wijken in 25 deelnemende gemeentes. De Nationale Straatvoetbaldag is in Nederland een uniek project en tegelijkertijd het grootste evenement in zijn soort.

Schiedammers Schrijf je nu in !

Wanneer? Op 5 mei as. in Groenoord op plein Contrabas aan de Laan van Bol’Es. Geniet van het wijkfeest met muziek, hapjes/drankjes van de wereldvrouwen, kinderactiviteiten en uiteraard sport!!

Er zijn 3 leeftijdscategorieën: 6 t/m 9 jaar (mix j/m), 10 t/m 12 jaar (j/m), 13 t/m 15 jaar (j/m). Toegang is gratis en je kunt je inschrijven via www.SVBN.nl .

 

[slideshow_deploy id=’3595′]

Avatar foto

Mischa Keemink

WaterwegSport.nl - info@waterwegsport.nl