Amateurclubs worden mogelijk uit KNVB-beker gezet

Het TOTO KNVB bekertoernooi is een aangelegenheid van het betaald voetbal. De voor 26, 27 en 28 oktober vastgestelde duels waarbij een amateurclub betrokken is, worden uitgesteld naar 1 en 2 december. Mocht het dan de amateurclubs nog niet lukken om te spelen, dan worden zij van verder deelname uitgesloten.

Dat heeft Jan Bluyssen (foto), Manager competitie zaken betaald voetbal, vandaag aan de betrokken clubs laten weten. De nieuwe maatregelen van het kabinet hebben namelijk ook effect op het betaald voetbal en het toernooi om de TOTO KNVB Beker. De KNVB heeft woensdagochtend contact gehad met het ministerie van VWS en dat heeft geresulteerd in de mededeling, dat het toernooi om de TOTO KNVB Beker gespeeld mag worden.

Uitgangspunten

Aangezien de amateurcompetitie stilligt voor de komende vier weken en er door amateurverenigingen ook niet getraind mag worden in volledige vorm, gaat de KNVB de opzet aanpassen, zo laat Bluyssen weten. Hieronder volgen de uitgangspunten:

  • De wedstrijden waarbij BVO’s onderling spelen op 26, 27 en 28 oktober gaan gewoon door op de vastgestelde dagen en tijden;
  • Alle wedstrijden tussen amateurverenigingen onderling en de wedstrijden tussen amateurverenigingen en BVO’s worden verplaatst naar 1 en 2 december;
  • Op 31 oktober zal de loting voor de 2e ronde (laatste 32) plaatsvinden, die op 15, 16 en 17 december gaat worden gespeeld;

Mocht het zo zijn dat de amateurverenigingen op 1 en 2 december nog steeds niet kunnen deelnemen aan het toernooi om de TOTO KNVB Beker, dan worden zij uitgesloten van verdere deelname. In dit geval zal de BVO doorgaan.

Bluyssen: ,,Wanneer de amateurverenigingen niet (verder) deelnemen aan het toernooi dan blijven we de huidige competitievorm (te weten 6 reguliere speelronden middels een knock-out format) aanhouden. Het kan dan zijn dat BVO’s een speelronde vrijgesteld worden van het spelen van een wedstrijd om in de volgende speelronde weer tot het juiste aantal BVO’s voor die speelronde te komen. Dit zal pas plaatsvinden na de wedstrijden van 1 en 2 december.”

Behouden

,,Wij proberen met bovenstaande aanpassingen er alles aan te doen om de deelname van amateurverenigingen aan het toernooi om de TOTO KNVB Beker te behouden”, gaat Bluyssen verder in zijn e-mail aan de clubs. ,,Met het verplaatsen van deze wedstrijden naar 1 en 2 december krijgen de amateurverenigingen in principe genoeg tijd om zich goed voor te bereiden voor (verdere) deelname aan het toernooi om de TOTO KNVB Beker. We hebben naar de speeldagenkalender gekeken maar het is niet mogelijk om andere of extra speeldagen in te ruimen. Helaas is hiervoor onvoldoende ruimte in met name de speeldagenkalender van het betaald voetbal, met name omdat er ruimte gereserveerd moet blijven voor wedstrijden in de eredivisie en/of de Keuken Kampioen Divisie die we eventueel moeten inhalen vanwege besmettingen binnen selecties.”

Niet ideaal

Bluyssen begrijpt dat dit voor amateurclubs niet echt bevredigend kan aflopen. ,,Vanzelfsprekend zijn deze maatregelen voor niemand ideaal maar wij denken hiermee het meest recht te doen aan de wensen en belangen van alle deelnemers, de supporters en TV-kijkers”, laat hij tot slot weten. Het bovenstaande is van belang voor ADO Den Haag, Scheveningen, Excelsior Maassluis, Westlandia en Quick.

Door: Haaglandenvoetbal
Foto: Mischa Keemink


Het laatste nieuws:

Deel dit bericht: <br>Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on Facebook
Facebook
0Pin on Pinterest
Pinterest
0Email this to someone
email

Mischa Keemink

WaterwegSport.nl - info@waterwegsport.nl