Annouk Boshuizen (Jong ADO Den Haag Vrouwen ): ‘Deze ene kans ga ik pakken’

VLAARDINGEN – De nog prille carrière van voetbalster Annouk Boshuizen lijkt een vogelvlucht te nemen. De 18-jarige aanvallende middenveldster rechtte na een periode van terugslag, waarin de ziekte van Pfeiffer werd geconstateerd, de rug om vervolgens via de meiden B van VDL via een trainingsstage te worden weggeplukt door de profs van ADO Den Haag Vrouwenvoetbal. ,,Vanaf nu alles voor het voetbal,” kijkt de youngster vooruit. Het voetbalavontuur van de jonge Vlaardingse Annouk Boshuizen begon zoals zo velen aan de hand van papa Peter – ook geen onbekende in het Vlaardingse voetbal – die haar meenam naar de meisjes van Zwaluwen. ,,Ik heb tot mijn veertiende jaar met veel plezier bij Zwaluwen gespeeld, waar ik vervolgens door de KNVB gescout werd. Zij vonden het verstandig voor mijn ontwikkeling om met jongens te gaan voetballen. Hierdoor maakte ik uiteindelijk de overstap naar VFC C1,” kijkt zij terug naar hoe alles begon. De overstap naar “de Kwekkers” was alleen geen succes. ,,Ik heb daar maar heel even gespeeld doordat de ziekte van Pfeiffer bij mij werd ontdekt. Hierdoor kon ik een lange periode niet voetballen.”
VDL

Uiteindelijk koos Boshuizen voor een overstap naar de meiden van VDL. ,,Ik twijfelde om door te gaan en wilde eigenlijk stoppen. Maar ik koos er uiteindelijk voor om een stap terug te doen, het plezier te hervinden om in de toekomst weer twee stappen vooruit te zetten,” zegt de jonge middenvelder. En zo geschiedde:,,We werden met een heel leuk elftal kampioen van de Hoofdklasse. Het afgelopen jaar nam ik deel aan een talentendag bij ADO Den Haag Vrouwen. Daarop werd ik uitgenodigd voor een gesprek.”

In principe zou Boshuizen in aanmerking komen om twee keer per maand mee te trainen met het schaduwelftal van Jong ADO Den Haag Vrouwen. Echter, technisch coördinator Alex Scholte zorgde voor een tussentijdse overschrijving, waardoor de Vlaardingse afgelopen februari in de uitwedstrijd tegen het Friese VIOD haar debuut mocht maken bij het tweede elftal. De opmars van de nieuwkomer was daarmee nog niet gestaakt, want slechts enkele luttele weken later werd haar inzet beloond met een basisplaats tegen Jong PEC Zwolle Vrouwen. Het verschil tussen de amateurs en het profmilieu is volgens Boshuizen erg groot. ,,Het verschil in trainingsintensiteit is erg groot. We trainen soms vijf keer per week. Gelukkig werd dit zorgvuldig opgebouwd, zodat mijn lichaam daaraan kon wennen.” Ook is er een verschil in beleving. ,,We hebben een toffe groep meiden in de leeftijd van vijftien tot eenentwintig jaar die echt voor het voetbal leven. De focus is heel erg groot met als doel de Eredivisie Vrouwen halen.”

Op de vraag waar dit voetbalavontuur gaat eindigen voor haar is Boshuizen stellig. ,,Ik ga er echt vol voor. Ik ben dit jaar geslaagd voor mijn HAVO diploma en ga minimaal twee jaar bij mijn vader werken om mij zo volledig op het voetbal te richten. Door de ziekte van Pfeiffer loop ik twee jaar achter en die moet ik inhalen. Voor mij even geen feestjes, maar volledige focus. Een kans als deze krijg je maar één keer en die moet je pakken.”
 

Avatar foto

Mischa Keemink

WaterwegSport.nl - info@waterwegsport.nl

Geef een reactie